Miłka Maj Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 nie szukaj ziemi swojej na siłę los rozdał łąki. zielone drzewa smukłe wstęg rzeki przypadek wydał przydział na komin. twój dom – gdzie jesteś i sentymentem tylko spragniony tajemny sekret pradziadów poznać. zobaczyć. poczuć. po kres Kresów raz jeden ratunku!!! Tekst ma być prezentem dla kogoś, kto szuka swoich kresowych korzeni - ale coś mi tu kuleje - nie czuję tego do końca :((
le_mal Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Ja czepię się komina.Jeśli możesz zastąp,na pierwsze czytanie różnie się kojarzy-ja tak odbieram.
le_mal Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 zobaczyć,poznać raz jeden duszą Kresową poczuć. Tyle mojego ble,ble:)
le_mal Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Aj,jeszcze raz wpadam. tytuł; ''Duszo moja'' Buziołek:)
Jaro Sław Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 bo roztaczasz podświadomie "pozór pogodzenia się z losem" a tu chodzi o tęsknotę i zew, jaki budzi się w duszy przy równinnych zielonych krajobrazach..... i o poczucie utraconej swojości.....
jacek_sojan Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 sugestie nie można zlekceważyć; idą w dobrym kierunku; a tytuł? - może "korzenie" ? albo - "powroty" ? albo "fundamenty" albo "tożsamość" albo... trzeba uporządkować logiczne wynikanie myśli - i popłynie; J.S
EWA_SOCHA Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 ładnymi słowami to ujęłaś, kopnęłaś na pobudke moją wyobraźnią, ale oko mi trochę sie połamało pozdrawiam eva
Miłka Maj Opublikowano 31 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. moje rubiaażne rymy do częstocho-by prowadziły a temat i pcioła nie ukłuje myśli ino, kombinuje...
Rekomendowane odpowiedzi