Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 płaczesz nie płacz wiosną ani latem może jesienią kiedy chryzantemymiłość nie marznie jest tylko zamyslona dotykaj ziemi zielonym warkoczem i mnie srebrzystym kiedy biało moja wierzbo
Sceptic Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 heh, tylko to teraz zrymować ładnie i będzie marinizm jak cym-cyrym-cym. Kupuję, podoba mi się.
Smok Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 to takie ładne jest nawet, pomimo wszystko. pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 pan, panie, potrafi wyjśc obronną ręką. Na dobrą sprawę nic nowego, ale jest jakaś lekkośc w tym utworze, zarys zadumy, czy nawet nostalgii. Bo czy w tym fragmencie dotykaj ziemi zielonym warkoczem i mnie srebrzystym kiedy biało nie chodzi o przemijanie ? Sprawia wrażenie. Pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dz, pozdrawiam, Stefan.
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, pozdrawiam, Stefan.
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, wrażenie przemijania chciałem naszkicować, dz, pozdrawiam, Stefan.
Olesia Apropos Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 ja tam fanka Pana Rewińskiego... aż sie rozpływam w Jego słowach:)
Fanaberka Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Fajny klimat (nie ma zimy ;) Widzę, że woda ze stawku w Lesie Księżnej sprzyja natchnieniu. Uważaj tam na kijanki. I nie rozmyślaj za dużo o tych chryzantemach ;) Pozdrawiam Fanaberka ;)
Ewa Jaworowska Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Jest super.Pozdrawiam Srebrzysty warkocz , czyli siwe włosy,a może zmarzniete, oszronione? Jakie by nie były wiersz mi sie podoba.
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Biorę Cię Olesiu na Fankę i przysięgam Ci ...Dzięki. Pozdrawiam, Stefan.
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzieki za komentarz i przestrogi, biorę je. Wiesz, doprowadziłem z naszej góry do stawu wodę zródlaną rodzajem akweduktu, arcydzieło inżynierskie działa. Mam nadzieję, że kijankom nie zaszkodziłem. Pozdrawiam, Stefan.
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdybyś Ty Joasiu wiedzała, jak łasy jestem na Twoje pochwały. Dziękuję. Muzę pozdrowię, ja całuję, Stefan.
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Ewo, warkocz oszroniony czasem dyskretnie, bez okularów nie widzę szronu, pozdrawiam, Stefan.
Ewa_Kos Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Panie Stefanie - Oni wszystko powiedzieli Bardzo na dodać. Martwię się trochę o tę jesień,że niby nie a jednak daje Pan ciche przyzwolenie na płacz. Wzruszające i piękne. Pozdrawiam ciepło. EK
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, Pani Ewo, a co mam zrobić, kiedy tak w życiu bywa? Dziękuję za słowa, pozdrawiam, Stefan.
Pan_Fei Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Jest prosto, przejrzyście i (o dziwo!) niepretensjonalnie. Od pewnego czasu zaczynam się przekonywać do wszystkich tych sformułowań/motywów, które powszechnie uchodzą za oklepane, bo wszystko, przy odrobinie wprawy można przedstawić dobrze i świeżo. Udało się ale :] Nie podoba mi się zakończenie i wersyfikacja w drugiej zwrotce, proponuję tak: wierzba płaczesz nie płacz wiosną ani latem może jesienią kiedy chryzantemy miłość nie marznie jest tylko zamyślona dotykaj ziemi zielonym warkoczem i mnie srebrzystym kiedy biało Ps. Ze względu na to, że w pierwszej i trzeciej strofie zwracasz się do adresata proponowałbym środkowy, sentencyjny fragment zapisać ukośnie, bądź wysunąć „na bok”. Pozdrawiam Fei
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Postrafiam Kszekoszu, gdybym Jej nie skojarzył był z wierzbą, co rośnie obok, to zgoda, a tak to co? Dawaj coś! Stefano.
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Postrafiam Kszekoszu, gdybym Henrietki nie skojarzył był z wierzbą, co posadzilismy kiedyś razem, to zgoda, a tak to co? Dawaj coś! Stefano. Aha! Tytuł! Dz, Feju, te słowa mi sie bardziej podobają po Twoim Wejściu. Jakoś nie mam przekonania do boldów, kursywy i tp. , jak i do metafor "z muskułami". Heja!
zak stanisława Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Stefanie, pieknie, powiedziałabym - romantycznie, z godnością, spokojnie do tej...przemijalności, misiem pozdrawiam ciepło
Rekomendowane odpowiedzi