M._Krzywak Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 ale jestem szczytem wież w kręgach mgieł spowijających złote obramowania kompetencji słów i brzmienia pasujące do siebie czerepy, ale ciszej znowu obrażeni sczerwienieją statyści ale jestem złożyło się pomimo wiatrów szumnych i dumnych opozycjonistów szczególnie tego jednego pana naszego już cichnę sam wiem co jest słabsze od poprzedniego zdemaskowana forma to już było co zrobiłeś by wytłumaczyć swe istnienie zapisałeś może kilkanaście kilogramów papieru szkoda a przecież nie zmyślam sądzisz, że sadzisz ziarno w czarnoziem a na horodyszczach wtuleni w siebie wszyscy ci, co mają już to za sobą.
Tali Maciej Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 nawet, nawet , początek zapowiada się już dość ciekawie, a później to już tylko sama dobroć "sądzisz, że sadzisz ziarno w czarnoziem" ==> to do ulu pozdrawiam
EWA_SOCHA Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 obiecałam sobie, że na tym forum nie będę się panoszyła (przysłaba jestem - no dobra, jak szczawik wiosną), ale... to naprawdę dobry wiersz! "ale jestem szczytem wież w kręgach mgieł spowijających złote obramowania kompetencji słów i brzmienia" ---ładnie to panu wyszło:) :) Pozdrawiam! E.S.
Stefan_Rewiński Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 No, opr, zdrowy dyngus słów, ciekawe, co na to "ten pan"? Pozdrawiam, smacznego jaja, Stefan.
M._Krzywak Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Hm, co by tutaj rzec... Mokrego dyngusa !!!!!!! Dzięki wielkie, Ewo - panosz się, Stefan - nie no, żeby aż do wiersza ???(już wcześniej był w warsztacie), Macieju - my sobie pogadamy, hehehehe Pozdrawiam.
Ewa Rajska Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 hehe początek skojarzył mi się z piosenką Anny Marii Jopek, ale wiersz bardziej mi się podoba od piosenki! pozdrawiam świątecznie i pisankowo! ER
M._Krzywak Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taaaak ??? A fuj ! Dobrze, że to wrażenie mija... Dzięki i też zyczę (mokrego dyngusa, hehehehe)
Letnia sukienka Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 i znowu wpływ romantyzmu. jak dla mnie nazbyt patetycznie Michale. no i używasz słów słabo brzmiących literacko. no dziś tylko czwóreczka z plusem za pomysł i wykonanie. pzdr letnia ps. no i nie pracuj tak ciężko ;)
Ewa Jaworowska Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Jestem pod wrażeniem. Pozdrawiam.
Espena_Sway Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Michale, mnie się wydaje słabiej niż ostatnio. może to przez ten limit i wiele b.dobrych tekstów. początek jakby zbyt patetyczny, później jest lepiej, ale czytałam Twoje dużo lepsze pozdrawiam serdecznie świątecznie Espena Sway :)
Ewa_Kos Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Michale dla mnie najbardziej ostatnia zwrotka ( cała ). W niej zawarta jest istota tego co chciałeś powiedzieć - tak to odczytałam. Jako całość podporządkowana moiej wyobraźni na duże dodać po nowemu + Pozdrawiam serdecznie. EK
Jacek Mucha Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Dzięki Ci Michale za nie pisanie rymem! Patos nie przeszkadza, lubię patosy delikatne ;) Przypadło mi do gustu - płynnie, refleksyjnie. Pozdrawiam.
M._Krzywak Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Dziękuje, jako,że wybieram się w podróże - skrótowo tylko: Letnia - patetyzm jest w cenie, hehehe - nie mogłem się powstrzymac pzred taką akurat formą... p. Ewo - to miło Espeno - rozumiem,trzeba się starac Ewo - pzredyskutujemy w sierpniu :) Jacku - wreszcie. Co gorsze - pracuje nad kolejnym sonetem... Dzięki jeszcze raz i wesołych !!!
Nechbet Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 no po tylu plusowatych komentarzach ja dam Michałku Tobie minusika, nie moja poetyka zupełnie, nie dociera takie pisanie do mnie w ogóle, wplyw romantyzmu na pewno, ale to nie dla mnie, nie umiem się w tym odnaleźć, patetyzm mnie zabija tutaj i ta stylizacja, ojj nie, gusta a o gustach się nie dyskutuje, może to poprawny wiersz, tu się zgodzę, ale ja takiej poezji nie szukam, ale się rozpisałam :P pozdrawiam cieplutko i życzę magicznych Świąt, ciepłych i rodzinnych ;-))) buziaczki :*:*:* Marta
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Do mnie też nie dociera, tylko pewne fragmenty w pełni do mnie trafiają. Ogólnie raczej na nie.
M._Krzywak Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Minusy też dobre, grunt, że jednak przeczytane :) dzięki i pozdrawiam.
M._Krzywak Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. za tydzień "sonet o przemijaniu" :)
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 ech... tyle już tego było, jakichś wiecznych zmagań i niemożności uwolnienia się; i po co to wszystko itd. Michale, dla mnie ostatnie dwa wersy, reszta do mnie może by trafiła, ale jakoś strawniej podana. Ze słabych słów naprawdę ciężko cokolwiek ulepić. Widywałem cię w lepszym wydaniu, więc miejmy nadzieję - chwilowy kryzys. 3m się
M._Krzywak Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Jay - a wiesz, że masz racje ? Ale to właśnie wina takiego biegania po forum, jak widzi sie gnioty, przy których złotouści ślą peany, a utwory są nudne, nieporadne, ale przecież Antoni nie wpisze Antoninie złej recenzji, na bo jakże to tak, nawet nie wypada itd. Czasem ma sie chwile własnie takiego przesilenia, co nie znaczy, że nie warto. Zresztą też jest to zabawa, ale jak każda zabawa po jakims w czasie wciąga i chce się jednak wygrac, hehehehe. ale i czasem tzreba odpocząc, co własnie czynie. Dzięki za zdanie i lekturę. pozdrawiam.
Michał_Zawadowski Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 raczej mieszane uczucia, wynikające zapewne z mojej alergii na patos. Zaczyna się on już od tytułu, niestety, nieco pretensjonalnego, czy wręcz egzaltowanego. Dalej słownictwo, wyszukane - co się chwali - ale miejscami jednak stosowane "na siłę", tylko po to, zeby nieco zagmatwać. Przerost formy. z detali - interpunkcja. Zasadniczo powinna być stosowana wszędzie lub nigdzie. Tutaj przecinek pojawia się dwa razy. Nie jestem ponadto przekonany co do włąściwości użycia słowa "horodyszcze". Tym niemniej coś jednak mogłoby być z tego dobrego -fragmenty są ok. pozdrawiam mz
Rekomendowane odpowiedzi