Anielica Śmierci Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 A po lesie wieść się niesie, że Zima zostaje dłużej. Dąb uznał, ze tylko Buk to może potwierdzić. Olsze liście stanęły dęba, natomiast Brzoza uznała, że to pewnie lipa. Jeżynom z oburzenia policzki zrobiły się malinowe, kukułka zaczęła krakać jak najęta, aż Olcha wlała jej do gardła litr deszczówki. Wiewiórka rzuciła się do chomikowania zapasów, tak na wszelki wypadek. Świerk pięknie zajodłował, z radości, bo mu do twarzy w bieli. Natomiast Zima odeszła w ciszy, ciesząc się z poruszenia, które wywołała.
Noe-Gd Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Za Ołtarzem Oczy zawodzą ołtarz monitora ,który tonie z tobą w płyciźnie myśli Po schodach klawiatury schodzi bóg poezji palcem wskazującym mówi -pisz! Unosisz głowę ,choć pusta tak ciężka, konasz i to - pisz!- Dobiega zza ściany płaczu w Jeruzalem. Przypadasz do muru trzęsacych kapeluszami - wyciagają ręce. Po ostatni grosz i załom kamienicy krwią wybudowanej. Świątynia płonie a płomienie siegają Rzymu.Cadyk wstaje z grobu i gromi uczniów Chrystusa.Za brak znaku na niebie. to ja Noe-Gd z Gdańska 17.03.2006
M._Krzywak Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 akurat można zaobserwowac - pierwszy tekst to dawka poezji, ten drugi grafomani i tandety. Anielico, ożywiłaś las i fajnie. Tyle, że kukułki nie gdaczą :) tak. Pozdrawiam.
Anielica Śmierci Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Kurcze noe co ty mi tu wklejasz! Zabieraj sie stąd razem ze swoja poezją!!!
Anielica Śmierci Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Heh wie Pan z tymi kukułkami to różnie bywa... Ale może rzeczywiscie niech już lepiej kuka. Dzięki Pozz, A
Rafał S. Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Powiem tak sobie zwyczajnie ale za to wcale nie o zwyklym wierszu- w deche:)Podoba mi sie,urzekł,oby tak dalej.Faktycznie las ten zywy i ciekwa gra słowna.Ach ten polski jezyk. Pozdrawiam
Sceptic Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Jak tam za gierkami tak dla gierek to w ogóle nie przepadam, ale efekt - jak na lekkostrawną kolację - zupełnie ok. Tylko zachodzę w głowe, jak ta wiewiórka będzie zbierać zapasy. Chyba będzie szyszki spod śniegu wyciągać.
mikołaj chrobochek Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 a mnie też nawet podoba ale myśle że moglaby pani to napisać jeszcze lepiej. :) pozdro
Anielica Śmierci Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Oj Sceptic... Czepiasz się szczegółów... Pozz
Anielica Śmierci Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Może mogłabym... Ale z pomocą :)
M._Krzywak Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może Noego ? on cierpi naprawdę...
Anielica Śmierci Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może Noego ? on cierpi naprawdę... AAAA!!! Nie ratunku! (a tak wogóle to takim osobom jak ON już nie da się chyba pomóc, hmm?)
Damian Mazur Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Podoba mi sie, choć lekkostrawne :) Tak w sam raz dla młodszych :) (bez urazy)
Anielica Śmierci Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i przeciez o to chodzilo. Jak mawia moja polonistka "jak dorośniesz, to będizesz pisała patetyczne, cieżkie wierszydła. Narazie cisz sie, że to co tworzysz jest takie błahe"
Strange World Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 bardzo, bardzo, bardzo na tak:)
Ewa Rajska Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 na tak, ale można podopieszczać:) A po lesie wieść się niesie, że Zima zostaje dłużej. Dąb uznał, ze tylko Buk to może potwierdzić.==>ten dąb w następnej linijce powt. Olsze liście stanęły dęba, może inne drzewo? natomiast brzoza uznała, że to pewnie lipa. ==> czemu tu brzoza małą literką? Jeżynom z oburzenia policzki zrobiły się malinowe, kukułka zaczęła gdakać jak najęta,==>ta kukułka mogłaby może chociaż krakac oZimie aż olcha wlała jej do gardła litr deszczówki.==>znów mała literka?(gdakanie mi nie brzmi:) Wiewiórka rzuciła się do chomikowania zapasów, tak na wszelki wypadek. Świerk pięknie zajodłował, z radości, bo mu do twarzy w bieli. Natomiast Zima odeszła w ciszy, ciesząc się z poruszenia, które wywołała. pozdrawiam serdecznie! ER
elza sta Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 urzekła mnie ta bajka... ale reakcja na Noego już mniej
jacek_sojan Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Na "Świerszczyk" do przedszkola byłby, gdyby zrymować; na "świerszczyk" dla dorosłych, tylko dla zaawansowanych w temacie; a najlepiej go za komin, niech tam sobie gra; J.S.
Rekomendowane odpowiedzi