Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pragnę być twoim
Tajnym agentem
Tajnie twe usta
Otwierać wytrychem
Obdarzać cię stale
Sprężystym prezentem
Abyś nie płakała
Że wszystko mam liche.

Tajnie wędrować
Po twoim cycuszku
Migdalić twe uszka
Podrap mnie po brzuszku.

I tak się wessać
W twoje namiętności
Z ryzykiem języka
Zmieni się w miłości
I może zostanie
Na zawsze w twej norce
Tajnym agentem
I stałym klientem.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Charismafilos   Jutro przy porannej kawie zastanowię się nad badaniami owej zmiennej. :) 
    • @Corleone 11   Również przeczytałam - tylko nie wiem, jak nazwać Twój tekst - bo nie jest to opowiadanie.  Treść merytoryczna jest solidna - tekst zawiera konkretne daty, nazwiska i fakty historyczne dotyczące Kartuz, które sprawiają wrażenie rzetelnie zebranych. Próba pokazania miasta przez pryzmat jego historii i przestrzeni jest interesującym pomysłem narracyjnym. Szkoda tylko, że tej historii jest tak mało.  Doszłam do wniosku, że zainteresowałyby mnie bardziej te ciekawostki, wydarzenia z historii Kaszubów, których nie można znaleźć łatwo w sieci.  Tak naprawdę mało się wie o ludziach Pomorza, ludziach z Kartuz.  Oglądałam film "Kamerdyner" - uświadomił mi, jak blisko jestem tej krainy, o której tak niewiele wiem.  A wracając do tekstu - nie bardzo rozumiem, dlaczego rozpisałeś   daty historyczne (trudniejsze do odczytania), tym bardziej, że potem stosujesz  zapis matematyczny. :)    Pozdrawiam. :) 
    • pióro i stetoskop    już Barańczak pisał że bez chirurgicznej precyzji   nie ma i nie będzie  poezji przygoda czeka literackie knieje   rzuć za siebie stetoskop i szprycę patrz pióro błyszczy i czeka nietknięte   lepsze przecie niż brzuchy wzdęte  pacjentów pod skalpelem
    • @Berenika97 sugeruję raczej jak... badanie przebiegu zmienności funkcji ;) pokładam w Tobie ufność autora tajemniczego ;)
    • @Charismafilos   Jak do nich wrócę, to może znajdę iloczyn. :) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...