Mirosław_Butrym Opublikowano 10 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Sens pożegnalnych słów wyryty, w kamieniu nagrobnym i smutkiem okryty. Nie jeden po bliskim swoje łzy uroni, nad pochówku miejscem podczas ceremonii. Wszyscy przemijamy, przykra kolej rzeczy, chęci naszej życia, śmierć okrutna przeczy, ale w sercu często, wiele wiary mamy, choć będziemy prochem, chociaż przemijamy. Chłód cmentarnych mogił, wizja końca marna, kiedyś do każdego, śmierć zawita czarna. I zostaną zdjęcia, stare, i wspomnienia, bliskim chwil szczęśliwych, których dawno niema.
Chuck Norris Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 bardziej oryginalny od tego knota jest pierwszy lepszy odcinek strażnika teksasu
Dariusz Sokołowski Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Srednia treść. Ciekawie chyba w ostatniej zwrotce zawinięta przestrzeń umierania. Chociaż z drugiej strony świadomość takiego autoskiego zabiegu niewiele zmienia. Razi mnie forma niedopięta, chociaż nie wiem dlaczego wiersz chyli się ku raczej formie. Może jakieś atawistyczne naleciałości? Trochę traumatycznie mają sie te ostatnie zwrotki do pierwszych. W drugiej czai się łazawy pleonazm, inwersja wbrew pozorom nie nadaje kolorytu treści. Kłaniam się nissko.
seweryna żuryńska Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 najpierw poprawiłabym zwykłe literówki i orty dużo tutaj uczucia myślę prawdziwego i nawet jeśli nieporadnie skomponowanego, to jest klimat i nastrój nie zrażaj się naszym wymądrzaniem pisz i ucz się wiązać słowa muzyką i kolorem pozdrawiam serdecznie seweryna
Messalin_Nagietka Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Mirisławie - ale Cię cmentarz zaniósł, jajć - tu już nie ma przemijania, tu czas nie jest ważny, choć mijają się cienie, choć prze, co łzą w oku i westchnieniem tłoczy przestrzeń z ukłonikiem i pozdrówką MN
Rekomendowane odpowiedzi