seweryna żuryńska Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 wybacz mi moje życie że tobą poniewieram to w kosmiczne odloty albo totalne zera wybacz mi losie złudny te chwytania pajęczyn zapętlanie w kokonach ludzkich śnień i udręczeń wybacz mi nocy ciemna że pragnę twego lśnienia od ścian odrywam smutek zamieniam w westchnienia wybacz mi moja dumo pochylenia w popiołach tak trudno żyć prawdziwie jeśli serce nie skore wybacz mi czasie rączy szczodrobliwość nadmierną ot daję ile umiem póki ty jeszcze ze mną
jacek_sojan Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 cóż że konwencja; jeśli mądrze użyta i dla mądrych słów, myśli; one właśnie czasami muszą tak popłynąć, aby obmyć wnętrza nasze, i odświeżyć je, i odnowić, i rozedrgać; a potem spokój nas wypełnia, jak po głębokim śpiewie; mnie się ten wiersz podoba, i rozumiem rozdrapy, o jakich mówi /ale czasami prosiło by się o podmianę tych "westchnień, śnień i udręczeń"/; pozdrawiam w rozśpiewaniu - Jacek S.
Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 piekny wiersz - bardzo taneczny - aż chce się spiewać - luksio Sewerynko z ukłonikiem i pozdrówką MN
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Wybacz, że przejść nie mogę Obok wiersza obojętnie. Napisałaś wspaniale melodyjnie i pięknie. pozdrawiam - Jacek
Jimmy_Jordan Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Ogólne walory wiersza znacznie podwyższa puenta, która aż prosi się by całość trzymała jej poziom. I trzyma choć może nie do przesady, ale jak już pisałem jako całość wszystko się broni (może z wyjątkami pojedyńczych wyrazów). Pozdrawiam Jim Jordan
seweryna żuryńska Opublikowano 13 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 za dobre słowa wielkie dzięki i wyrozumiałość nadmierną takoż kocham pisanie tych linijek niesfornych uwielbiam to szperanie po zakamarkach zadrapań znam ułomność swych lotów ale czasem korci wkleić cos pozdrawiam serdecznie seweryna
Rekomendowane odpowiedzi