Ona_Kot Opublikowano 18 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 zastanawiam się, do kogo piszę, kiedy między mną a życiem rysuje się perspektywa, która zmienia. coraz częściej zatrzymują mnie miejsca, coraz rzadziej czas. zostaję, a mnie nie widać. zastanawiam się, co wolno zostawić, kiedy jedna za drugą odchodzą ode mnie godziny. modlitwy upraszczają się, a echo jeszcze je skraca. coraz rzadziej trzymam się czasu, coraz częściej miejsca. zostaję, a mnie nie widać. zaczynam być, kiedy kończę.
Eugen De Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Gratuluję. Mieć czy być? Naturalnie, że być! Pozdrawiam.
M._Krzywak Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Nic, tylko pogratulowac :) I podziwiac... Pozdrawiam.
Sceptic Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 a ja - co zaskoczeniem dla autorki nie będzie - na nie.
jacek_sojan Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 " Juliuszowi to Cezarowi przyznajemy listów wynalazek, toteż - sztuka ta, rozrosnąwszy się w okazałe drzewo do dziś, wygląda zupełnie inaczej. I cóż spostrzegam - iż ci szczególnie, którzy nie mają co robić, wytworne listy piszą!" C.K.Norwid wskoczył mi ten fragment zaraz po przeczytaniu wiersza, fragment pozornie bez związku; jeśli przyjrzymy się ostatniemu wersowi, to coś z tego istnienia poprzez list/pióro zaczyna się uwyraźniać; analogicznie jest przecież z wierszem: "zostaję, a mnie nie widać, zaczynam być, kiedy kończę." widzę tu pięknie podjętą magię pisarstwa, pisania, sztuki słowa pisanego, coraz bardziej - jak autorka podkreśla - wyemancypownego z Czasu, i odwrotnie, coraz bardziej związanego z miejscem: szuflady, biblioteki...itp.itd. ale to wysoki abstrakt, wysublimowane myślenie - niełatwo o czytelnika bardzo dobry wiersz! J.S.
Tali Maciej Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 a dla mnie jest świetny, takie rozmyślania nad... właśnie to jest to
Letnia sukienka Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 zastanawiam się, co wolno zostawić, kiedy jedna za drugą odchodzą ode mnie godziny wg mnie bez "ode mnie" a reszta: świetny wiersz pozdrawiam lucy
Arena Solweig Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Nie zdążyłam do Warsztatu, ale świetnie, że nic nie zmieniłaś. Bo takiego wiersza z zadumą nie napisze "ta druga połowa", a zachwyci się tylko połowę połowy. Podpisuje się pod komentarzem Jacka. Pozdrawiam serdecznie Arena
Ona_Kot Opublikowano 18 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale jak być nie mając? ;] dzięki za miłe słowo nic, tylko podziękować :) jak to nie będzie zaskoczeniem? jestem w szoku ;] ojaaaa, ale komentarz :) dzięki ok, może jeszcze kiedyś ;] dzięki
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 czasami ktoś ułoży słowa w odpowiedniej kolejności, a ja siedzę wpatrując się w monitor i myśląc jak to się temu komuś udało. mysz odliczyła dziesięć od lewej i przesłała /A
Stefan_Rewiński Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Przemijanie..., ładne.
Vera_Ikon Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Już Ci pisałam Kocico co o nim sądzę. Od pierwszej chwili bardzo mi przypadł do gustu, a że o gustach się nie dyskutuje... :) A poważnie - nie tylko go rozumiem ale i odczuwam. Jest dokończony i zaczepny. Zwraca uwagę, przyczepia się do myśli. Zostaje. pozdr serdecznie Weronika
Catalina Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Cieść, Kocie. Pamiętam pierwsze Twoje. Ten tak inny i o wiele bardziej mi bliski. Dalej pomilczę sobie. Caluje, Cat
Agnes Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 patrząc na "całą" Twoją twórczość (no może nie całą bo ostatnio nie nadążam) ten tekst raczej nie wybija się, jest tu wiele dobrch myśli, zatrzymujacych, ale nie na tyle na ile bym chciała się tu zatrzymać. Brakuje mi chyba bardziej wysublimowanego (choc nie wiem czy to najlepsze wyrazenie) słowa. zaczynam być, kiedy kończę. przyznaję że końcówka zawodowa pozdr. a ps. a tak lubię motyw listów....
Lady_Supay Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Bardzo refleksyjny... Przestawiłabym tylko "się" z "modlitwy upraszczają się, a echo jeszcze je skraca. " na "modlitwy się upraszczają, a echo jeszcze je skraca. Pozdrawiam
Waldemar Talar Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Takie rozmyślania budziły i będą budzic w nas emocje dlatego należy sie duży plus Waldemar
Rekomendowane odpowiedzi