jasiu zły Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 polały się łzy rzęsiste i czyste na białe mankiety mojego żakietu na moje dłonie tak pracą strudzone na krzywą deskę z plastyku niebieską na blat stołowy w kolorze brązowym i mógłby w tym smutku ktoś mnie przytulić nuży mnie nożem krojenie cebuli
Wiktor Desiczewski Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 hehe.. czyzbym ja tego gdzies juz nei czytal ;) nie no.. ciekawa niejako "przerobka" z ciekawa pointa :P mi sie podoba + pzdr wiktor
Tali Maciej Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 taki na wewnętrznych rymach, fajnie akcentuje się przez to końcówki fraz puenta też dobra nisko się kłaniam i pozdrawiam
ANIAKA Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 przekoraku, męskie mankiety ,jeszcze białe strasznieEEE mnie ruszają...ale nie żakietu! chyba ,że to świadomy strój dla faceta... ANAKA
stanislawa zak Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 dla faceta krojącego ce-buuuuuu...lę,oj, jasiu przytuliłabym cię nieboże, łezka łęzką aż byłoby ci niebiesko,ale nim ręce rozłoże w litości , cebula zmyje kobiece skłonności,( niezła parafraza do cebulowych -miło...litości.) pozdrawaim ciepło.
Eugen De Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Z tytułu się dowiaduję, a potem z tekstu,że peel, aby zadowolić oko walczących feministek, do krojenia cebuli przebiera się w garsonkę z białymi mankietami (chyba wywinięte?) i wywija nożem, co go bardzo nuży...,"wyrobniś", żartowniś -zgrabnieś to wymyślił Panie Jasiu.
jasiu zły Opublikowano 17 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 A nikt nie wpadł na to, że pl jest kobietą? Nastepnym razem zamieszcze didaskalia.
Alicja_Wysocka Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 A może to jedyny sposób żeby zobaczyć Twoje łzy? Już nie becz Jasiu, plusiczka zostawiam i pozdrawiam
Kasia_Szymańska Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Świetny, naprawdę :) Ale np.: czemu w pierwszym wersie nie ma "me" ("Polały się łzy me czyste rzęsiste")? Biedny Mickiewicz znad wód Lemanu został tu tak perfidnie zdeptany, że aż miło. Ciekawe co by na to powiedział pan Przyboś, który zachwycał się ww. lirykiem lozańskim, szczególnie "zawirowaniami" w rytmie (rymy wewnętrzne). Od wakacji miałam tę niezaprzeczaalną przyjemność zajmowania się lirykami lozańskimi, więc traktuję ten utwór jako zemstę na Micusiu w moim imieniu ;) Gratuluję :) Pozdrawiam.
Espena_Sway Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Jaśku, nieźle Ci ten wiersz wyszedł. napisany z pomysłem i konsekwentnie - ja plusuję pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
jasiu zły Opublikowano 17 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ma me, bo me ssie.
jacek_sojan Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 i polały się łzy me czyste na...pieczyste a widzę, że w przygotowaniu cebulka - mniam!, bibka z Mickiewiczem się szykuje! to są klimaty! tu jak w raju ze "złym jasiem" w roli świętego Piotra ubranego w kucharską czapkę; karnawał trwa! pozdrowienia! J.S.
Eugen De Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Panie JAsiu, poproszę o wskazanie rodzajnika, zaimka osobowego albo "inszego" ozdobnika traktującego o tym,że peel'em jest kobieta??? , a nie autor wskazywany przez: mojego, moje, mnie!
Kasia_Szymańska Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No a mężczyźni chodzą w żakietach?
Eugen De Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Vide- mój poprzedni komentarz! Która kobieta zakłada żakiet do krojenia cebuli? Z białymi mankietami!!! Ja nadal odbieram to jako "przebranie" męskiego kucharza ku uciesze bojowych feministek!(tytuł!) to tyle!!!
jasiu zły Opublikowano 18 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Snobistyczna kobieta.
jasiu zły Opublikowano 18 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zapewne też lesbijka.
Rekomendowane odpowiedzi