Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 łaziło kiedyś wiatrzysko do boru, ludziom wmawiało – liczę ile drzew tu kto by tam wierzył dziwu bez ubioru, którego dojrzeć jak szemrania z szeptu, tyle, co z życia zagubionej duszy, choć wśród żyjących, nikt jej nie poruszy, łaziło kilku za wiatrem do boru, mówiło - idę liczyć ile dusz tu, kto by tam wierzył, kiedy nawet piorun pokładał iskrą ze śmiechu - do chrustu, tak lasu połeć przepadła w zaświaty i mógłbyś rzec mi, że już koniec na tym, lecz twoja kolej, iść, na siebie liczyć, łazić za echem tam gdzie drzew i krzewów wachlarze koron niezliczonych niczym darciem podniebnym z powiewu do wiewu zrywają chmury, kruszą głazów zastój, a gdzie masz łazić? a łaź tam i łaź tu, i póki ścieżek jak linii na dłoni nie wyrwiesz z boru, którym wyobraźnia, będą ci wiatry tylko myśli gonić, gdzieś sam nie ruszył, samemu nie zajrzał i kwiecia z łąk też nie zbierał od razu z łazidła czasem trudno przejść do łazu. -------------------------------------------------- od autora: Łaz – miejscowość pod Chorzelami – jakieś 8 km; nazwa Łazu pochodzi od miejsca po wykarczowaniu lub wypaleniu lasu; istnieje też wyraz „Łazy” oznaczający łąki.
Janusz Ronaldinho Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Złaz - skasowanie wierszu przez autora. Złaz jako zejście gniota z cudownego serwisu. Tu nie ma miejsca na takie pierdoły.
seweryna żuryńska Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 cóż ci mogę Messalinie powiedzieć nowego krom tego, ze jak już niczego nie mogę czytać biegnę do ciebie słowem się otulić barwami zapachnieć oniemieć i zaczytać wielkie dzięki seweryna
kalina kowalska Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Ja się już powtarzać nie będę, ale wiedz, że nawet gdy nie zostawiłam wpisu, to i tak, jeśli byłam - na pewno przeczytałam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 13 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Januszu - a kogo chcesz Ty przepędzić, mnie czy wiersz? z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 13 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzie wuszko - ok - ja się takimi komentarzami nie przejmuję - niech się same dobiją, hihihi z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 13 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jajć - Sewerynko - to miłe - bardzo miłe - dziękuję z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 13 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kalinko - dziękuję Ci i za czytanie i za komentarze - to bardzo miłe z ukłonikiem i pozdrówką MN
hewka Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 ja czekam na nastepne, i czytam, czytam, za kazdym razem znajduje cos dla siebie i za to Ci dzieki Nagietku:))
Stefan_Rewiński Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 No, nareszcie las. Ekologiczne. Dobre. Tylko zbyt rytmiczne, w lesie jest różnie, najczęściej nie rytmicznie.
Rekomendowane odpowiedzi