Sceptic Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 WIARA Gdy otworzyłem lodówkę Zostałem olśniony bijącym z niej światłem. Lecz teraz lodówka jest zamknięta, A mi pozostała tylko wiara, Że światło mieszka w lodówce I jest tam nawet wtedy, kiedy ją zamykam
Sceptic Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Bardziej taki eksperyment niż wiersz; co nie zmienia faktu, że ciekawym opinii.
Ona_Kot Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 za bardzo mi przypomina kawał o blondynkach które szukały światła jak go nie było ;] jako eksperyment - zabawne, ale nie robi szału :) pozdrawiam
Sceptic Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Obawiam się, że nie do końca zrozumiałaś. Niechże to sobie i będzie dowcip, ale przecież wiara w Boga jest zupełnie takim samym dowcipem; a nawet większy, bo nawet raz nikt lodówki nie otworzył, a wszyscy wiedzą, że w srodku siedzi Bóg...
Ona_Kot Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 wiem, aż taka niemądra to kicia nie jest ;P - ale forma wiersza i warstwa "wierzchnia" przypomina dowcip :) nic na to nie poradzę - siła skojarzeń pozdrawiam ps. a propos wiary - to jeden z moich ulubionych tematów - więc oczekuję...wiesz, poziomu :)
jacek_sojan Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 argument "z lodówki" na istnienie Boga to rewolucja w filozofii /! Sceptic - dla pana Wieniec / żeby było nie tak jednoznacznie tu skończę to błyskotliwa fraza! warta dopracowania - pozdrawiam, J.S.
Tali Maciej Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 cztając również skojarzyło mi się z tym dowcipem o blondynkach
Sceptic Opublikowano 5 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 "cztając również skojarzyło mi się z tym dowcipem o blondynkach" miałeś na myśli: "gdy czytałem również skojarzyło mi się z tym dowcipem o blondynkach" (sorensen za chamstwo i upierdliwość, ale jestem strasznie wyczulony na imiesłowy, nie wiem czemu). Nie mówię, że to jest jakiś dobry wiersz, bo nie jest, nie mniej jednak uważam, że ma sporo do przekazania - ale nie bardzo jest go jak przerobić; zresztą to jeden z moich pierwszych wierszy. Zamieściłem właściwie tylko po to, żeby ładnie wyglądał nad wierszem o tym samym tytule ;) A co do skojarzen z dowcipem: w chwili pisania go nie znałem, naprawdę! Inspiracja naszła mnie zupełnie skądinąd, mianowicie w pewnym amerykańskim filmie z gatunku "im bardziej głupio, tym bardziej śmiesznie" bohaterowie się zjarali; po imprezie jeden z nich wychodził z lodówki (był tam cały) ze słowami: "zawsze myslałem, że światło gasnie jak zamykam drzwiczki..."
czarna Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. być może ja też nie zrozumiałam ponieważ zaliczam się do osób, które nie wiedzą że w "lodówce " siedzi bóg i zaiste powiadam ci, nie wierzę w to, ponieważ...światło gaśnie gdy zamykasz lodówkę! pozdro
Malwina Tyżyk Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Jakby to określić, krótko i na temat, czyli tak jak lubie. Nie profanując wiary, nie jeden w lodówce to zwykły towar a ten inny jest. Pozdrowienia M.T.
Villain Young Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 No panie Sceptic..w koncu pana namierzylem:)..Sobie poczytam,za te rymy i rytmicznosc he,he..Lee,takie to ja tez znam: "Pod Giewontem,w miescie Rownem zabil baca bace g...em Czy go zabil,czy nie zabil niewatpliwie go oslabil" Heh..Pozdr. M.
Sceptic Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Widzę, że komentujesz pan na bardzo wysokim opziomie intelektualnym i w zgodności z głównym tematem... P.S.: Faktycznie, strasznie trzeba na mnie na tym forum polować:/ Wprawdzie krótko tu jestem, ale opublikowałem juz dosyć sporo.
Villain Young Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Noo,az sie usmiechnalem:) Piatalek
Rekomendowane odpowiedzi