kall Opublikowano 16 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 kobiecość nie przemawia dziś do mnie zapomniała zwykłego języka - może ja spoważniałam - mało istotne szafir stracił mieniącą umiejętność przekroczył granice uroku nie zachwycam kolejnych miesięcy - chcą malować bez koloru słowa niewypowiedziane zawiodła intuicja - kolejny raz smakuję niepewnością
kall Opublikowano 16 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 witam. powrót do korzeni - wiersz nostalgiczny, z 'szafirem' :) wielkie dziękuję skierowane do Alter Net - wersyfikacja obecna to jej sprawka ;) pozdrawiam kal.
M._Krzywak Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Konstrukcja do przyjęcia, jak najbardziej. Dwie pierwsze strofy - na pewno na tak. Później mam pewne wątpliwości - te "słowa niewypowiedziane" , chociaż w zestawieniu z malowaniem maja kzrynkę odmienny sens. Bo wygląda to tak: malowac słowa niewypowiedziane. I rozwiewa się wątpliwośc, ładnie. I "smakuje niepewnością" - podchodzic do czegoś nie wiedząc jaki będzie skutek. Smak niepewności, hm, tak. Cały wiersz na plus po małej analizie. Pozdrawiam.
Ona_Kot Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 kolejny raz podchodzę do tego wiersza i ciągle nie mogę przeczytać go płynnie a jak tak ciągle będę go popijać, to spadnę z krzesełka ot, co! nie chcę wyjść na wredna babę, ale nie przemawia do mnie zupełnie może dlatego, że wolę szmaragdy ;]? pozdrawiam
Vera_Ikon Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Podoba mi sie tematyka i słowa, którymi została wyrażona. Brakuje jednak jakiegoś szlifu, sprawia wrażenie lekko kanciastego :) Drobne zmiany i myślę, że będzie cacy. Może zrobić z tego bardziej opowieść? np dzisiaj już kobiecość nie przemawia do mnie może zapomniała zwykłego języka albo ja spoważniałam - mało istotne pozdr serdecznie Weronika
Dariusz Sokołowski Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 "chcą malować bez koloru słowa " no i jak najbardziej wyszło Ci
kall Opublikowano 17 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Panie Krzywak za analizę. i cieplutkie słowa ;) pozdrawiam kal.
kall Opublikowano 17 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. coś ci nie mogę kocico podpasować. cóż - widocznie moja alergia na koty działa również w drugą stronę ;) tak naprawdę to ja uwielbiam Gałczyńskiego (wciąż to powtarzam) i stąd się biorą te szafiry. sentyment i tyle - niestety szmaragdy przy nich się chowają ;) a za wizytę i zdanie (swoje) dziękuję bardzo ;) pozdrawiam kal.
kall Opublikowano 17 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hm. kusząca propozycja z tą opowieścią. przemyślę całą sprawę i najwyżej zmienię ;) dzięki za wizytę ;) pozdrawiam kal.
kall Opublikowano 17 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. uff, a już się bałam, że mi wyjdzie bokiem ;) pozdrawiam kal.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Podoba mi się motyw miesięcy.. całość na plus. pozdrawiam /Arek
kall Opublikowano 17 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 w imieniu miesięcy serdeczne 'dziękuję' ;) pozdrawiam kal.
Witold Marek Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Końcowa waga czy huśtawka, czy może wręcz kolebka - wspólna poezji i temu, o czym Autor właśnie... Pozdrawiam.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. uff, a już się bałam, że mi wyjdzie bokiem ;) pozdrawiam kal. ta
kall Opublikowano 17 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zagubiłam się - słowa otuchy czy pełne przygnębienia? ;) pozdrawiam kal.
Espena_Sway Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Kalino, stworzyłaś niezły wiersz, jak dla mnie to szczególnie dwie ostatnie zwrotki bardzo + pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
kall Opublikowano 17 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 dziękuję Espeno ;) dodam, że tworzenie wiersza rozpoczęło się od napisania ostatniej strofy ;) pozdrawiam kal.
Witold Marek Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zagubiłam się - słowa otuchy czy pełne przygnębienia? ;) pozdrawiam kal. No nigdy w życiu przygnębienia, nie tylko dlatego, że to niepedagogiczne. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi