seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wycięto drzewa wokół mego domu zbielałe pieńki cicho w niebo krzyczą soki korzeni nie służą nikomu wiatr nie szeleści w zakamarkach liści choć wyrastamy z głową uniesioną rozsypujemy barwnych myśli strzępy drżymy muskani czułością splecioną wciąż odchodzimy w mroczne snu ostępy na marginesie świata się pętamy smagani wiatrem, słońcu niepotrzebni nim skrzydła w górę, cicho zanikamy jak ścięte drzewa rzucone na śmietnik
Danulla Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Moim zdaniem bardzo dobry wiersz. Metafory do mnie trafiaja. Podoba mi sie tez kompozycja wiersza,sama staram sie "budowac" w ten sposob. Dobra puenta.
Iris_IK Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pesymistyczne spojrzenie na życie? Porównanie naszego życia do ściętych drzew? "słońcu niepotrzebni" i "na marginesie świata się pętamy" coś mocnym smutkiem owionęło moją ulubioną autorkę. Wiersz piękny,życzę jednak okruchów optymizmu...nawet ścięte drewno może się zmienić w dzieło sztuki w rękach artysty lub choćby dobrego rzemieślnika! Pozdrowienia. Irena.
Tommy Jantarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "nim skrzydła w górę" to w kolanach piła zazgrzyta i odbić się nie można, smutno i boleśnie, ale dobrze się czytało Pozdrawiam
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 choć wyrastamy z głową uniesioną rozsypujemy barwnych myśli strzępy drżymy muskani czułością splecioną wciąż odchodzimy w mroczne snu ostępy jak ja się stęskniłam..jeju... Seweryno - pieknie opisałaś... dużo bólu..żalu...i prawdy. całuję - Mireńka
Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Brakuje mi rymu w 4 linijce. Ale i tak pierwsza strofa jest mi bliższą (drzewa, lub ich brak) niż ciężkie snu odważniki. A drzewa się pali.
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi