jasiu zły Opublikowano 25 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 dokładnie wiem jak to wygląda parę łysych łebków o ściany rzucając zakałą słownika opróżnia butelki z napisemtrzeciego nikt nie dopił do końca majacząc w odrapanej bramie sól ziemi łódzkiej w jej największej ranie* Jan Paweł II
vacker_flickan Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby aby „paru” miast „parę” dobry wiersz moim skromnym wy tam w tej łodzi to jacyś wyczuleni społecznie jesteście, regularnie dodajecie teksty o tej tematyce:P pozdr
jasiu zły Opublikowano 25 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Hmmm... Jest "parę", bo gdyby potraktować "łebki" jako części ciała, to ta forma byłaby poprawna (taki zakręt znaczeniowy miał być), poza tym dalej masz "zakałe słownika" - miało korespondować. Co do tematyki, to to miasto potrafi wyssać z człowieka wszelkie myśli o jakimś estetycznie pozytywnym zabarwieniu i pozostaje już tylko się na nim mścić.
Oscar Dziki Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 kurcze jasiu niezle kurcze smażone
vacker_flickan Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 wiem, że „parę” jest poprawnie, w takiej sytuacji można użyć obydwu form mnie to lepiej brzmiało z „paru” tak jak sobie przeczytałem na głos
Łukasz Świercz Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 ciekawe intrygujące zakończenie reszta na poziomie średnim, ale i tak jeden z najlepszych wierszy które tu przeczytałem pozdro D'agnelle
magdalena13 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 witaj Jasiu :) pozdrawiam i gratuluję twórczych nocy, pesymizm to czy refleksja ;)(
marri huana Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 To świetny wiersz. Wers majacząc w odrapanej bramie trochę mi nie gra; wywaliłabym go (gdyby to był mój wiersz, a niestety nie jest - może przez to, że nie mieszkam w Łodzi?;)). Naprawdę bardzo mi się podoba. pozdr
jasiu zły Opublikowano 25 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Dziękuję bardzo :D
jasiu zły Opublikowano 26 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taka sobie zemsta na krytyku :P
marri huana Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Przeczytałam któryś już raz i doszłam do wniosku, że jest idealnie. Pomyliłam się - nie wyrzyciłabym tego wersu. Jest niezbędny. pozdr
janko Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 kiepściawa; parę łysych łebków o ściany rzucając - groteska, jakby łysymi łebkami można było rzucać o ściany ("łepkami") zakałą słownika - co za bzdura? za kał a pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi