Pedro Salazar Opublikowano 21 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Ostatni turniej prozatorski odbył się juz dawno. Moze by więc ponownie go zorganizowac na starych zasadach. zasady przypominam poniżej Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co o tym myslicie ? pzdr
Marek Hipnotyzer Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 mnie normalnie aż palce świerzbią :) tylko temat rzućcie!
Pedro Salazar Opublikowano 21 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Więc proponujcie. Może wrzucic coś niedokonczonego i każdy dopisze zakończenie wedłóg włanego pomysłu. Możliwosci jest dużo. Ważne jest by kazdy sie wypowiedział. Nie wiem jak ustalono to poprzednim razem, bo wtedy jeszcze mnie tu nie było.
Mirosław_Butrym Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Jaki jest sens pisać końcówkę czegoś niedokończonego, lepiej napisać całość. Podaj temat niech, każdy pisze, bo przecież każdy na ten sam temat napisze inaczej i podaj czas do napisania, nie każdy ma wenę od zaraz.
Leszek_Dentman Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Opowieść wigilijna, to był mój pomysł. Potem proponowałem jeszcze turniej pod hasłem "Nowa stara baśń"- nie chwyciło, a dwa, czy trzy temu namawiałem w poście pod "Dziadami", do pisania szopek noworocznych (nie sugerując jednak ogłoszenia turnieju). W tym wszystkim jest wszakże jedno"ale". W turnieju powinny być nagrody. By mogły być nagrody, ktoś musi je ufundować. W naszym portalu nie ma- dzięki Bogu - reklam, a wiec na sponsorowanie nie ma co liczyć. Pozostaje zatem symboliczna nagroda publiczności w postaci ilości punktów. Do tego jednak nie potrza nijakiego turnieja.
Piotr Rowicki Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 W związku z tym, że w turnieju powinny być nagrody, zobowiązuję się oddać na ten cel moją książkę pt. Mężczyzna i Bestia. Co za tym idzie sam się dyskwalifikuję jako uczestnik, gdyż zwycięstwo mogłoby mnie narazić, na wręczanie samemu sobie, co przyjemne raczej nie jest. Jeśli chodzi o moją propozycję, to jestem za tym, żeby zorganizować konkurs na najzabawniejsze opowiadanie.
Barbara_Pięta Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Jestem za :-). Oprócz tego mam jeszcze pytanko. Wielu z Was ma ustawione tzw. akcje (rozumiem, że to jest to głosowanie, o którym była kiedyś mowa?). Jak coś takiego ustawić u siebie?
Pedro Salazar Opublikowano 22 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Butrym powodział zebym podał temat i termin, więc ze swojej strony proponuje temat "Ojciec" czyli poprostu realacje miedzy ojcem i synem lub/i córką. termin proponuje miesieczny, zeby jak najwięcej osób mogło zamieścic swoje prace. Co myslicioe o moich propozycjach ?
Adam A Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Konkurs jak najbardziej popieram. Ale faktycznie może konkurs na najśmieszniejsze opowiadanie lub co związane z nadchodzącymi świętami Bożego Narodzenia?
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 najśmieszniejsze albo najbardziej zaskakujące - to byłoby dobre. czy komuś będzie chciało się czytać i oceniać opowiadania pisane na jakieś nudne, stereotypowe tematy?? owszem, niektóre mogą być nawet niezłe, ale przecież nie wszyscy są mistrzami pióra, dajmy ludziom szansę na popisanie się swoją kreatywnością :))
Pedro Salazar Opublikowano 22 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 No więc temat "zaskakujące zakończenie". Teraz kwestia terminu, czy miesiąc wystarczy ? Ja myśle, że tak. Mnie pewnie nie wystarczy, ale nie chce sobą obciążać reszty. Więc proponuje nadsyłać prace do 22 listopada br.
Adam A Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W sensie śmieszne czy ogólnie zaskakujące?
Ewelina_Tarkowska Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Turniej? Nie widzę przeciwskazań :) Przyjmują Państwo poprzednie zasady - znakomicie. Pan Piotr jest uprzejmy ufundować nagrodę - pięknie z Pana strony. Temat jednak się jeszcze waha. Zaskakujące zakończenie a najzabawniejsze opowiadanie to jednak dwie różne rzeczy, nie wykluczające się - lecz odmienne. Myślę, że lepiej ustalić konkretnie jeden temat. Teraz kwestia czasu, myślę że miesiąc to mało. Proponowałabym jakąś grudniową datę, z tymże to Państwo ustalają zasady, ja chcę pomóc wszystko pozbierać i wprowadzić w życie. Mają tu Państwo pole do dyskusji, gdy wszystko zostanie ustalone oficjalnie ogłosimy Turniej. Wszystkie zasady zostaną umieszczone w dziale prozy i każdy będzie mógł spróbować swoich sił. Zapraszam do wyrażania sugestii :) ps. od siebie chciałabym dodać, że temat - najzabawniejsze opowiadanie - jest bardzo trafny, miło będzie takie opowiadania czytać w jesienne wieczory :)
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 więc może zakończenie zostawmy w gestii autora, a ogólny tytuł konkursu ''najzabawniejsze opowiadanie'' - tematyka dowolna, działa wyobraźnaia (opowiadanie własne lub jak już wspomniał Leszek - przerobiona bajka) pozdr.
k.s.rutkowski Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 dorzucam nagrody. swoja książke KRYMINAŁ TANGO dla laureatów. może cos jeszcze, ale to się zobaczy.siebie oczywiscie wykreślam z konkursu.
Adam A Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Bardzo ładne zachowanie ze strony "sponsorów" ;) nagród. Miło, że są jeszcze tacy ludzie. Jestem za "najzabawniejszym opowiadaniem własnym lub przerobioną bajkę".
adam sangreal Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Jestem zdecydowanie za. Ukłon dla sponsorów : ) Wszystko świetnie, tylko niestety temat jakoś nie dla mnie : ( Chyba że Kopciuszka przerobie na psychopatkę. Ale co dzieci powiedzą : )
Tali Maciej Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 "naj.. opowiadanie" to dobre, czyli wszystkie pióra do teatru na , tragi farsę ,groteskę na kabaret a puźniej do dzieła już się nie mogę doczekać, sądzę ,że nie będę brał udziału, ale z chęcią poczytam wasze prace
marri huana Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Chętnie zostanę sponsorem. Mogę ufundować jedną książkę - nie wiem jeszcze jaką (niestety nie swoją, bo takowa nie istnieje), ale przeszukam Empik.
Pedro Salazar Opublikowano 23 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Ciesze się, że jest zainteresowanie. Podsumujmy. Więc ostateczna decyzja "najzabawniejsze opowiadanie"- tematyka dowolna. Zasady: 1. Każdy autor zamieszcza w turnieju jeden utwór. 2. Utwory oceniane są przez wszystkich uczestników wg. następującej skali ocen: 1 dno 2 słabizna 3 nie warto czytać 4 jeśli ma się czas... 5 może być 6 dobry 7 bardzo dobry 8 przeczytać koniecznie 9 super 10 genialny 3. Zwycięzcą zostanie autor, który uzyska najwyższą średnią 4. W przypadku remisu zwycięzcę wyłaniają moderatorzy 4a) W przypadku, nie wyłonienia laureata przez moderatorów o zwycięstwie decyduje pojedynek. Termin nadsyłania prac 23 grudnia 2004. Nagrody: książki "Mężczyzna i bestia" Piotra Rowickiego i "Kryminał Tango" k.s. Rutkowskiego. Może jeszcze ktos cos dorzuci. Ze swojej strony również dziekuję sponsorom.
Rekomendowane odpowiedzi