Cody Opublikowano 27 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 zardzewiała kołatka wystukuje słowa że trzeba wyjść z form oczywistych gdzie są teraz książki o małym księciu róży baobabach pamięć o cedrach co nam w pokoje zaglądały czy nawet obłoki którym dorównaliśmy w wędrówkach - gdzie to wszystko ja nie wiem ale przepraszam cię że zasypiałem kiedy ty mi o tych wierszach poematach orfeuszach petrarkach nawet szekspirach czy nawet o chwilach kiedy obrazy wchodziły same w oczy naiwnych słuchaczy ale mówię ci że oni w tych snach to jeszcze bardziej realni ich dotyki cieplejsze tylko wiatr nieznośny wiatr ich rozrywa na wersy i strofy
Messalin_Nagietka Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Cody – ładne zakończenie pozdrówko MN
Piotr Sanocki Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Ale tutaj lirycznie :) Bardzo mi się podoba. Zakończenie jak napisał Messa jest kapitalne. Gratuluję! Zabieram! Pozdrawiam serdecznie
Iza Smolarek Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 nie zawsze wystarczy mówić (słuchać) o szekspirach, żeby wyjść na wieszcza. jak dla mnie za mało pulsu, za mało podskórnych korytarzy.
Cody Opublikowano 29 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 a to zawsze chcąc pisać wiersze, trzeba być wieszczem?! ciekawe, nie powiem, ciekawe. Ałwiderzej!
Iza Smolarek Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W sensie chce mieć Pani /Pan jednego czytelnika mniej?
seweryna żuryńska Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Gałczyński pisał o matce opowiadającej baje pięknie pisał, jak to mistrz drzemią w nas te poszepty, strachy, bohatery czasami budzą się twoje przebudzenie bardzo liryczne, ciepłe, nostalgiczne zatrzymuje uśmiechem darzy pozdrawiam seweryna
Rekomendowane odpowiedzi