natalia Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 żółta róża w zielonej butelce po piwie stoi dumnie tylko że otworzyć się nie chce pewnie z braku słońca.... przecież kolejny dzień kapie z nieba szary deszcz buro dokoła zimno... widocznie czuje to przez szybę nawet wody mało pije wieczorem opowiem jej bajkę może rano obudzi się w lepszym humorze?
BeZDoMnA_ŁzA Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ..Natalko... :) ..slicznie....po prostu slicznie... ...nie potrafie krytykowac...bo na poezji znam sie...w ten sposob...ze alebo cos do mnie przemawia...albo nie... ..jednak...hmm... ..tutaj ... ..w tej szczelnie zamknietej w sobie rozy...zaklula mnie w oczka i w serduszko jedna rzecz... ..mianowicie to ..ze ..ona..."krolowa wszystkich kwiatow"... stoi w butelce po piwie... ..hmm.. wiem ze to glupie...ale... ..wydaje mi sie ...ze ona wcale nie jest z tego dumna...przeciwnie...wstyd jej ze tam ja wlasnie wlozono... ...i dlatego wlasnie...mimo tego ...ze...stoi wyprostowana..z glowka podniesiona wysoko..jak to na roze.."wladczynie kwiatow" przystalo... ..boli ja to i jest jej przykro... ..i to nie jest brak slonca.. .. to ten smutek ..ten bol..nie pozwala jej sie otworzyc... ...cieplutenko i serdecznie pozdrawiam...
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Na pewno, Natalio, Na pewno. Dzięki! (od. pointy) s.m. [sub]Tekst był edytowany przez Seweryn Muszkowski dnia 14-10-2003 18:33.[/sub]
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 chcę być żółtą różą :) czekam na bajkę :) :)
Mandaryn Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 droga Natalko czytając chłodnym okiem ...tekst twój jest niedopracowany co..to jeast tylko otworzyc się nieda....(hm dziwny zwrot...)niepasuje...mozna by pomyślec że ...otworzyć se nie da piwo....?(chyba).. baw se słowami przestawiaj .szyk wyrazów w zdaniach(bedzie ciekawiej) poza tym...uzywaj ciekawszych słów... po co piszesz....przecież kolelny dzień lepiej by było kolejny dzień...(buro...mało ciekawe słowo mozna go zastapić)... po co piszesz......widocznie..czuje to prze szybe mozna czzuje to przez szybę zakonczenie....mało ciekawe.... czyba zabrakło ci pomysłów.... ale nadal ...pisz.dużo.......dużo(wyrwałości...ci życzę_)... pozdrawiam/////
Piotr_Mogri Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ...skąd ten pesymizm Różo? gorąco pozdrawiam Piotr Mogri
Katarzyna_Perek-Samosiuk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ...ślicznie... ..zabieram do ulubionych :)... I życzę Ci Różyczko butelki magicznie zielonej mieniącej się w słońcu kazdego dnia...... Kasia
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję ślicznie za liczne komentarze :) Łezko...wiesz.ładna ta butelka była..ale wstawiłam ją teraz do innej, ozdobnej...może tu mi rozkwitnie? :) Sewerynie...dzięki za tę pewność :) Kai...to chodź...opowiem Ci tę bajkę... Mandarynie...dziękuję za cenne rady, przydadzą się zapewne nie raz :) Piotrze, :), widzę, że bez problemu odczytałeś tę różę .....pytasz skąd ten pesymizm?..no cuż...czasami bycie wieczną optymistką męczy... ale wczoraj znów widziałam słońce :) Kasiu... dziękuję za te piękne życzenie :) Serdecznie wszystkich pozdrawiam Natalia
Apco Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 widze ze bardzo chwilowa, a nawet momentowa. pozdrawiam
dorottta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a do mnie właśnie przemawia to zestawienie kontrastowe: róża- butelka po piwie, gdyby jeszcze przyjrzeć się trzeciej cząstce wiersza, może poprawić co nieco. pozdrawiam
Kasia_Karpińska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 witaj mozesz sie nie zgodzic ale biore do ulubionych pozdrawiam serdecznie kasia
Gość tanthalos Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ciekawe, nawet pogoda się zgadza!!
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Apco- tak bo chodziło mi dokładnie o ten moment tuż przed napisaniem Dorottta- dzięki za uwagi :) Kasiu- miło mi :) tanthalosie- hmm nawet?....a co Ci sie jeszcze zgadza....? Dziękuję wszystkim za opinie i serdecznie pozdrawiam Natalia
Rekomendowane odpowiedzi