Toxyna Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 teraz będę taka jaką lubisz nabardziej uśmiechnę się gdy powiesz - za słone niezdarnie poprawię włosy gdy przejdziesz obok nie widząc że ścięłam je dla ciebie zgięta w pół minę telewizor przecież dziś ważny mecz usiądę cicho w kącie by spisać mydłem na papierze toaletowym słowa na które nas nie stać
Kasia Dobucka Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Lubię takie urokliwe wiersze, z klimatem, które opowiadaja o czymś ważnym, przynajmniej dla tego kogoś. Oj naplątałam, zamykam się. Wiersz podoba się, choć jakoś za bardzo nie poetycko, jakby trochę nastrój psuje (zdaje mi się ;)) wers "nie widząc, że ścięłam je dla ciebie". To taka niezdarna próba niesienia pomocy :))))) Pozdrawiam/Kasia
Cody Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 wg mnie nie ma co tu zmieniac...ciekawie, zaczawszy od pierwszego wersa konczac na ostatnim. nie poddawaj go zmianom - taka moja mala prosba. pozdrawiam
Toxyna Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 dziękuję izo - jak zwykle wyłuskałam coś dla siebie :)
blady paznokieć Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 jak dla mnie zbyt dobitnie ukazane.
Michał Barański Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 moja wersja: teraz będę taka jaką lubisz nabardziej uśmiechnę się gdy powiesz - za słone ---> nad pauzą jeszcze bym się zastanowił niezdarnie poprawię włosy gdy przejdziesz obok nie widząc że ścięłam je dla ciebie zgięta w pół minę telewizor przecież dziś ważny mecz [bez kursywy, tylko odstęp] usiądę cicho w kącie by spisać mydłem na papierze toaletowym słowa na które nas nie stać ogólnie bardzo mi się podoba, wykreowałaś bardzo dobitny i wyrazisty obraz, może trochę zbyt smutny? kogoś może odrzucić, ale mi się podoba; cieszę się, że ten wiersz powstał, bo zwraca uwagę na ważny problem, na problem, którego nie chciałbym mieć... pozdrawiam
Michał Barański Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 ale może by tak zmienić tytuł? zbyt oczywisty, od razu nasuwa skojarzenia i oczekiwania - przydałoby się coś bardziej zagadkowego;
Toxyna Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 może i tak Michale :) a nad tytułem ciągle myślę ... ten jest roboczy
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Krotko i na temat . Lubie czytac twoje wiersze ...sciskam .
Michał Barański Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 jeszcze nowsza wersja:teraz będę taka jaką lubisz nabardziej uśmiechnę się gdy powiesz - [u]za słone[/u] niezdarnie poprawię włosy gdy przejdziesz obok nie widząc że ścięłam je dla ciebie zgięta w pół minę telewizor przecież dziś ważny mecz usiądę cicho w kącie by spisać mydłem na papierze toaletowym słowa na które nas nie stać może w ten sposób? a nad tytułem jeszcze podumam...
Vegga Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Wszystko tak jak powinno, proste słowa, wersyfikacja, to co między wersami. Trafia:)
Toxyna Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 na razie tak wiersz zostawie...może za jakiś czas pojawi się w innej formie :) dziękuję wszystkim ...dalej chętnie przymować będę uwagi ... a potem może coś wymyślę :)
Rekomendowane odpowiedzi