Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 mam 27 lat ostatni raz u spowiedzi byłem cztery lata temu pokuty nie odprawiłem zapomniałem jaka była następującymi grzechami obraziłem Boga kradłem nie chodziłem do kościoła zastrzeliłem człowieka masturbowałem się handlowałem narkotykami zgwałciłem dwie kobiety często biłem żonę i nieświadomie spowodowałem śmierć dwóch najbliższych mi osóbpłaczę więcej grzechów nie pamiętam za wszystkie żałuję postanawiam poprawę proszę o pokutę rozgrzeszenie?zaczerpnął powietrza
Barbara_Pięta Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 O kurczę... zatkało mnie. Narazie nie wiem co powiedzieć, pozdrawiam serdecznie. Jeszcze tu wrócę/B.
kaja*ba-ska Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 mnie też zatkało. trochę :) ale fajny zamysł :)
Zgredzik Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zatkać chyba nie wiem czym temat wałkowany na milion sposóbów również "te" wykonanie, od początku do końca wieje monotonią od bodajrze drugiej strofy jest już wszytsko wiadome do kóńca nic orginalnego równiez powtarzane w motywie sakralnym jak i innych. Pozdro Sweet
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Basiu, Kaju - cóż, nie miałem zamiaru was aż tak mocno zatykać, mam nadzieję, że nic wam się nie stało. Ale skoro zatkało, to chyba dobrze.Sweet - cóż, myślę, że od pierwszych słów każdy powinien znać już zakończenie. I na tym to polegało. Ale dziękuję za odwiedziny i komentarz.
kaja*ba-ska Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgredzik, hehe :-D Od Zgredka zgredzikowato więc być musiało :-D
Zgredzik Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 jak ma tak być to dobra, ok. Tylko jest to nużące dla czytelnika(tzn dla mnie) sam czasem próbowałem iść tylko na pomysł, fakt dobre jest dodawanie również słownictwa "ogólno używanego" tylko czasem można nie trafić hmmm zresztą sam nie wiem.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ostatnio po prostu szukam czegoś nowego.
Barbara_Pięta Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 hi hi hi, oczywiście, że dobrze. Czołem! :-)))/B.
Zgredzik Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 to konkurs nabijania komenatrzy ? :|
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehehe szczerze mówiąc ostatnio nieco mnie zdziwiło, że jest u mnie tyle komentarzy, bo sam ciągle odpisywałem. Teraz chciałem tego uniknąć, ale widzę, że chyba się nie da...
Ewa_Kos Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 to zupełnie jak ja .tylko u mnie czas odleglejszy i to było dawno temu . szkoda , że ja na to nie wpadłam , aby to tak zgrabnie ująć . podoba mi się i jest ''ok'' pozdrawiam . E.K
Confiteor Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 lubisz liczbę komenatrzy no tak tego mi tylko brakuje do szczęścia masz jeszcze jeden pomysł może i jakiś jest ale wykonanie zaskakuje na nie po prostu jest nudno to wygląda jak zwykła spowiedź połowa ludzi z tego kraju mówi takie rzeczy przynajmniej raz w roku i nie widzę w tym nic dziwnego no chyba żeby się przyczepić tego nie 'zabijaj' ale przecież to tylko fantazja ale poddałeś mi dobrą myśl też coś napiszę takiego żeby w końcu jakiś komentarz dostać bo jeśli chodzi o liczbę odbiorców to prowadzisz ale czy o to właśnie chodziło w tym wierszu pozdr
Klaudiusz Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 nie wiem czy dobrze to odbieram, ostatni wers sugerowałby, że on to wszystko jednym tchem wypowiedział, z czym kłóci się wstawka "płaczę" (swoją drogą; powinno być chyba bez ogonka) - jakoś tak za dużo tego wszytskiego się robi ... nie wiem może przekombinowałem, ale jakoś nie mogę sobie tej scenki zwizualizować... ale pomomo może niezyt oryginalnego pomysłu, wiersz jest celny i trafia tam gdzie miał trafić (z wyjątkiem oczywiście w/w końcówki)
Samo zło Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 kaszana Arku, szkoda. serdeczności
vacker_flickan Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 dobry materiał na ulotkę ewangelizującą — moim zdaniem jak na poezję to jest zbyt nachalne i bez fantazji do tego nie wiadomo tak naprawdę, o co chodzi i po co to pisane pozdr
kall Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 pomysł dobry. z wykonaniem gorzej. w ogóle do mnie nie trafia. teoretycznie w połowie wymieniania grzechów zaczynam przewidywać, co będzie dalej. ma być moralizatorsko - kończy się znużeniem. niestety. Klaudiusz oczywiście ma rację - płacze - ale to chyba tylko literówka dostrzegłam Arku, iż twoje ostatnie utwory dotykają problemów człowieka - beznadziejności świata. w sumie to nasze życie wcale nie jest taką tragedią :) wiecej optymizmu, drogi Autorze ;) pozdrawiam kal.
Regina Misztela Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 końcówka dobra, oczekiwanie, na wyrok, wszystko w tej jednej sekundzie czy przesadzone? nie ciekawe, zastanawiające, kondycja psychiczna człowieka jest chyba zawsze taka sama, teraz tylko brak autorytetow, nawet tych narzuconych, wszystko można, wszystko na literę T jak tolerancja podoba mi się zwrot do Boga tylko czy wystarczą takie słowa... ten wiersz właśnie ukazuje te wszystkie waradoksy
Rekomendowane odpowiedzi