Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@wiedźma

Tak, duet w tej piosence też dobrze jej zrobił. Nasza Przyjaciółka AI dała się prowadzić kilkoma klapsami wprawnej dłoni po ścieżkach Twojego pięknego wiersza. Dziękuję, że mogliśmy ją zrobić razem.

Chciałbym, żeby wszyscy Nasi Poeci na forum poznali jedną zasadę: To tekst prowadzi muzykę tworzoną z wykorzystanie AI, a efekt zależy od kilku ważnych wyborów formalnych, by dać na koniec wynik przewidywalny w 75% lub w 90%, wedle przyjętej metody. Skoro ZAIKS uznaje współautorstwo muzyki tworzonej z narzędziem AI, a uznaje (w proporcji ok 40% wartości muzyki), to oznacza przyjęcie tego narzędzia do zasobu instrumentów twórczych. 

Już około 30% zasobów muzyki pop zostało stworzone przy użyciu AI, a tendencja jest rosnąca. Podobna tendencja jest widoczna w kinie.

Zamiast narzekać na automobile w epoce bryczek konnych, warto się zaprzyjaźnić z nowymi możliwościami twórczymi. Pozdrawiam Ciebie i Wszystkich.

Opublikowano

@wiedźma

Piękny wiersz, który świetnie gra kontrastami - z jednej strony proste słowa, z drugiej wywołana nimi burza uczuć. Metafory takie jak "kropka na końcu wszystkich pytań" czy "kotwica w lękach" idealnie oddają uczucie ulgi i bezpieczeństwa. Przepiękna pochwała bycia tu i teraz.

Moje gratulacje dla obojga za stworzenie kolejnego utworu! :)

Opublikowano

@wiedźma to tak jak mi, ja chciałem zrezygnować z poezji, bo nie widziałem efektu, a odkąd pojawiło się AI rozkwitłem, jestem słuchowcem więc nie zawsze wiersze pisane do mnie przemawiają, ja muszę je usłyszeć! 

Opublikowano

@wiedźma

bardzo ciekawa synergia

jedna osoba daje słowa a druga przestrzen

wyszlo świetnie

autorka pisze słowa a artystyczny partner dopisuje do nich oddech i dopiero wtedy utwór odnajduje swój pełny kształt

takie spotkania przypominają że sztuka nie zawsze musi mówić jednym głosem   żeby brzmieć spojnie

a tutaj brzmi pięknie 

Opublikowano

@wiedźma niezmiernie podoba mi się fraza dotycząca "poznania w jednym zdaniu".  Ciekawy wiersz, subtelny ,z nutką nostalgii, a kompozycja muzyczna bardzo fajna. Pięknie się słucha!

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Opublikowano (edytowane)

@Migrena Dziękuję

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Czasem słowa potrzebują przestrzeni żeby zabrzmieć....

Sam pomysł wyszedł od @LessLove. To prosta piosenka, której siłę daje dopiero oprawa muzyczna. Tu po raz kolejny ukłony dla @LessLove

Cieszę się bardzo z tego, że się podoba.

Pozdrawiam ciepło 

@Mitylene  bardzo Cię dziękuję za te serdeczności, docenienie formy , treści i  samego nagrania. Zapraszam do słuchania zawsze, gdy przyjdzie Ci na to ochota...

Uściski

Edytowane przez wiedźma (wyświetl historię edycji)