Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Gosława

Dla mnie jest tu zderzenie sacrum i profanum. Turpistyczna scenografia staje się tłem dla bardzo pierwotnej, cielesnej bliskości. Świetnie budujesz napięcie między zakurzoną obojętnością "brodatych świętych" a żywym, tętniącym pożądaniem.

Duże wrażenie na mnie zrobiła trzecia strofa, która niesie ze sobą ogromny ciężar gatunkowy - obraz tego, co "wsiąkło w gąbkę", nadaje całości niemal bolesnego, egzystencjalnego wymiaru. Zestawienie tego brudu i beznadziei z dojrzałym smakiem ust to niesamowity zabieg.

Trudny, ale znakomity tekst.

Opublikowano

@Gosława

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

rozumiem, że ćwiczysz rolę „ kierowczyni” ? ułatwia życie ! A lusterka w aucie są doskonałe do poprawiania makijażu

ja sobie na wszystkich światłach w mieście maluję usta ostatnio Pan, który za mną jechał aż się zdenerwował i trochę krzyczał

no ale wstrzymałam płynność ruchu powodzenia Gosławo może kiedyś się odważą

@Charismafilos

za ciasteczko dziękujemy ! jesteśmy na diecie ale możesz przynieść migdały do chrupania ! 

Opublikowano

@.KOBIETA. mój mąż dziś prawie dostał zawału 

Zaparkowalam pod najbardziej obleganą galerią 

Jakimś cudem obok siebie byly dwa miejsca parkingowe więc zajęłam obydwa no bo co mają się marnować 

Mało tego za mną zaparkował ktoś tak wypasionym wozem że głowa mała 

Mam wyjeżdżać a mi się saochód stacza do tyłu 

Dobrze że jest takie ustrojstwo jak ręczny 

Sama widzisz jestem stworzona do prowadzenia auta

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Masakra

@violetta

Opublikowano

@Berenika97 @Berenika97 Bereniczko ja nawet o bliskości i seksie nie potrafię pisać normalnie 

Zawsze pojawia się odrobina brutalności szorstkości i takiego dziwnego niepokoju 

Ja wiem dlaczego bo już to przerobiłam jednak pozostawię to dla siebie 

Po prostu ten "Typ" tak ma 

Dziękuję za czytanie 

Pozdrawiam Cię serdecznie 

Opublikowano

@Gosława

I bardzo dobrze, że ten "Typ" tak ma! Przecież w poezji nie chodzi o to, żeby było wygładzone i "normalne", tylko żeby było Twoje. Dobrze, że masz to przepracowane, a to, co zostawiasz dla siebie, niech tam bezpiecznie zostanie. Lubię czytać to, co z tego powstaje. Pozdrawiam. :) 

Opublikowano

@Gosława

Rozumiem ten smutek. Życie bywa naprawdę potwornie trudne i ciężkie do uniesienia. Ale cieszę się, że się tym podzieliłaś i nie zamknęłaś tego znowu w sobie. Zawsze lepiej nie dźwigać tego ciężaru samemu. Posiedzę z Tobą w tym smutku.