Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ojczyzno, Polsko,
dziękuje za wolność,
za naród szlachetny,
dume i honor,
wielkich LUDZI,
dziękuję że jesteś taka a nie inna,

zniszczona lecz prawdziwa,
nie udajesz uczuć,

krwią naszych dziadów zabrudzona,
podniosłaś się,
znowu plony wydajesz dorodne,
odradzasz się na nowo,,,,,,,MOJA POLSKA,,,

zapraszam na bloga mojego...
http://www.mop.extazy.pl

Opublikowano

made in polan! made in poland! ja naprawdę chciałam coś miłego na wstępie powiedzieć i chyba nawet uda się- jestem przekonana, że kolejny 'wiersz' będzie lepszy (bo gorzej być nie może). a i jeszcze pogratulować wiary w to, że się odrodzi- pod warunkiem oczywiście, że zestrzelimy wszystkie kaczki. serdeczności

Opublikowano

Z całym szacunkiem, ale do używania wielkich słów i mówienia o wielkich rzeczach potrzebna jest dojrzałosć (również poetycka). U Ciebie jej nie ma za grosz. Podobny wiersz napisałam jak miałam 10 lat kończył się dwuwersem " To nie oprawcy, to łowcy troci/ to wybawienie, to patrioci" Na razie Twój utwór bardziej mi przypomina ten koszmarek niż poezje Słonimskiego. Pozdrawiam/M.

Opublikowano

ale ignaczak w tym meczy najlepszy na boisku był
tekst i tak w koszu wyladuje, wiec pozwole sobie dodać jeszcze, ze bardzo mnie martwi postawa nowego trenera, ktory to tą porażką wykazał ze ma typowo polska mentalność (w kraju azbeztowych dachów określaną jako "polish loser")

Opublikowano

zdecydowanie nie [do wiersza, nie do dyskusji o siatkówce:o)]! za dużo patosu i na dodatek banalnego, wszystko to już było... - po prostu nie ma sensu powielać rzeczy, które były tworzone wiele razy w przeszłości;

"...znowu plony wydajesz dorodne,
odradzasz się na nowo,,,,,,,MOJA POLSKA,,,"

nie wiem co oznaczają przecinki na końcu ostatniego wersu, ale jak dla mnie to wygląda na ponowne powstanie Polski ze ścierniska [wojna zebrała duże żniwo?] - taki był Twój zamysł?

"dziękuję że jesteś taka a nie inna..." - jaka? to stwierdzenie potoczne, nie pasuje do takiego wiersza [utrzymanego w podniosłym tonie], nic nie wnosi, jest niejasne;

jeśli nie chcesz się pozbyć tego wiersza, zalecam zmienić "zabrudzona" na "zbrudzona" - będzie jeszcze bardziej podniośle;

co do reklamy Twego bloga - mogłeś to wstawić do sygnaturki, a nie do wiersza...

pozdrawiam i słońca życzę

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

5. Użytkownik nie ma prawa do:
g) Reklamowania stron InterNetowych, produktów, tomików i tym podobne, na łamach serwisu, tj. w publikujących danych. [Ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002r (Dz.U. nr 144, poz. 1204) ]

• Dodaj nową pozycję...