Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Berenika97

Tak myślę :-)

Ale poeta mocno kopnięty (utalentowany) nie przejmuje się prozą życia. Znam przykłady takich artystów - utrzymanków żon. Z obu w/w powodów wolałem się zajmować inwestycjami kapitałowymi, niż trudzeniem komputera.

Zawsze staram się stanąć po właściwej stronie (w biznesie), to ja ustanawiam czynsze moim lokatorom, a koledzy żartobliwie nazywają mnie kamienicznikiem. Każdy ma swoje racje, ale racje Żywnościowe zawsze mam w pamięci.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Wiem, tzn. domyślam się, że właśnie tak miało być. Obłęd - rozpad.
    • @Alicja_Wysocka Jak mogłaś?   Pod oknem lub pod balkonem zasnę a może i skonam gdy Ty, dla filmu, bez virtu... porzucasz zalążek flirtu!   Pozdrawiam :-)  
    • Po co być człowiekiem? “Człowieczeństwo to dar!” ktoś powie, Ale jaki to dar? Na co mi być człowiekiem, Który świata prawdziwie nie widzi, Ani o nim realnie nie myśli, Albo nie ma takich narzędzi. Po co mi ten fizjologiczny patos? Dlaczego to mnie czyni człowiekiem? Sedesik? Nocniczek?   Człowieczeństwo jest… Czym jest? Dominuje tu biologiczny aspekt, A może świadomości? Na ile ludzka mogłaby być maszyna o ludzkim umyśle? A może i bez? Na ile ludzka mogłaby być chmura informacji latająca w przestrzeni, Co nawet nie ma formy ani ograniczeń?   Dlaczego jest ono najważniejsze? Kto tak mówi? Dlaczego bycie człowiekiem jest lepsze od bycia psem? A może świnią? Brudną świnią w niehumanitarnych klatkach? Czy w ogóle można to porównywać? Bo na ile jest podobny pies z człowiekiem, Świnia z człowiekiem, Czy może nanorobot z człowiekiem?   Bo może i człowiekiem robot – czy inny byt, może abstrakcyjny – nie jest, Ale przynajmniej zrozumie drugiego człowieka, Lub czymkolwiek to coś innego jest. Bo może wejdzie w percepcję? “Doświadczy” lub doświadczy co inny czuje? Bardziej niż człowiek z człowiekiem.   Ostatecznie chcę jedynie poznać świata w jego esencji, Dlatego może tego nie rozumiem, Więc pytam: Dlaczego niby jest to tak ważne? Być człowiekiem?
    • @Migrena  obłędny. Tu nie ma granic, on przekracza je wszystkie. Bardzo fantazyjna forma i rozpad słów.  Pozdrawiam.   
    • Stokroć razy, Odrywam kolejne małe płatki, Stokroć powtarzając frazy, Kocha, nie kocha do mojej stokrotki.   Płatek za płatkiem, Zakrywając chodnik cały  Tak jak wiór za wiórkiem, Gdy struga w drewnie nasze inicjały.   Los bawi, że tak albo nie, Ja w głębi wiem, że tak, Bo mimo że świat nie doskonały, Ostatni płatek mówi mi:   Kocha mnie cały.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...