Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W przeciwieństwie do mojego roweru, ale wiesz, roweru używam do przejażdżek po lesie, Biedronki,  nie mam pojęcia dokąd bym pojechał sportowym samochodem, może, jak mój sąsiad, dookoła domu. Raz mnie przewiózł, otworzył dach, potem walczyłem tydzień z zapaleniem ucha. 

Opublikowano

@Leszczym Szanuję Michał tę teorie, ale mam małego Hyundaia i nigdzie nim nie jeżdżę, więc nie wiem, dokąd bym jeździł  Porsche. Wszystkie sprawy lokalne załatwiam rowerem, do córki, za Pruszków,  jeżdżę SKM S1 i potem też rowerem, , podobnie jak do miasta, więc nic mi nie przychodzi do głowy.  

Opublikowano

@Marek.zak1 Teoretycznie jestem w stanie się z Tobą zgodzić, że Tobie Porsche nie jest potrzebne :)) Ale wiesz tu chodzi też o fason, jesteś dobry pisarz, ba, poeta, to jeździsz Porsche, jak na wpływowych przystało :)) Ale to tylko teoria, a w ogóle ten tekst stara się być metaforą i być może aż tak o samochodzie nie jest :) 

Opublikowano

@Leszczym Prestiżem jest skromność, ponieważ w dzisiejszym zdominowanym przez hałaśliwą

autopromocję, skromność to towar deficytowy (jak lekarstwo na receptę)

Ta prawdziwa skromność nie wynika z braku wiedzy, wynika ze świadomości własnej wartości,

a ona nie potrzebuje ciągłego potwierdzania i krzyczenia hej jej patrzcie! Jestem.