Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ładnie, a niejeden / niejedna zastanawia się, co i dlaczego się /nie/wydarzyło a życie skręciło w inną stronę. Już pewnie Ci pisałem moją zawsze taką sama odpowiedź: co się stać mogło, a się nie stało, widać stać się nie miało. Pozdrawiam/

Opublikowano

@Marek.zak1

Rzeczywiście, niejeden i niejedna wraca myślą do dróg, którymi życie nie poszło.
Ja od lat odpowiadam sobie tak samo: co się stać mogło, a się nie stało, widać stać się nie miało.
Choć bywa, że nawet niespełnione rzeczy potrafią długo świecić w pamięci.

To taka odpowiedź  poprawna. 

A tak naprawdę, to uważam że życie jest tak pokręcone ( przynajmniej w moim wydaniu)  że nie ma recepty.  "Życie im piękniejsze , tym straszniejsze jeszcze jest, blednie przy nim wszystko, blednie  ...    czy jakoś tak.  Zgadzam się ze Stedem.  Co Ci więcej mogę powiedzieć.  

Może ....

Jestem fajny stary dziad. to nie moja wina.

pozdr.

Opublikowano

@Alicja_Wysocka

Dziękuję - bardzo miło to przeczytać.

Sopot miał kiedyś takie miejsca, które same dopisywały wersy. Dla mnie takim miejscem był dawny „Złoty Ul” przy Monte Cassino, gdzie zdarzało mi się pisać wiersze nawet na odklejonych naklejkach po piwie Heweliusz.

Więc jeśli ten tekst mógłby trafić do takiego UL-a od „ulubionych”, to przyjmuję to jako piękny komplement.

Opublikowano (edytowane)

@Andrzej_Wojnowski Uśmiecham się na wspomnienie o 'Złotym Ulu' 

Tam przykleił mi się spodek do filiżanki kawy i po chwili sam się oderwał, a za nim cała kawa na moją sukienkę. Cóż - trzeba się nazywać Wysocka, żeby coś takiego się przydarzyło :) 

ps. Miałam na myśli taki UL na Orgu. Gdyby każdy miał taki, mógłby tam schować, co mu się najbardziej podoba. 

Edytowane przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji)