KOBIETA Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu W oczach nie dojrzę nic nowego skrywane cienie niepewności, nie będę pisać, nie mam czego.! Zamykam szczelnie czarne drzwi. W pewien styczniowy, mroźny wieczór złudzeniem chwili uniesiona chciałam odnaleźć gdzieś schronienie i nazwać siebie poprzez słowa. Lekkością myśli pragnień drogą podążyć jasnym, sennym szlakiem chciałam po prostu pisać wiersze będąc świetlistym, wolnym ptakiem. Czując za mocno, nie dostrzegam nie czując błądzę niewidoma gdzieś na rozdrożu szukam ścieżki w wiosennym deszczu zagubiona. Ciężarem siły wrażliwości nie wierząc w nic oraz nikomu oddaj mi proszę moją wolność bym mogła wrócić już do domu.!!! 7
Mitylene Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu @KOBIETA ten motyw piwrotu do domu odczytuję jako odnalezienie odpowiedzi na nurtujące pytania egzystencjslne stawiane poezji. Błądząc po jej rozdrożach pod liryczny próbuje nadać sens tym poszukiwaniom. Myślę, że wolność słowa jest jednym z nich oraz wolność w wyrażaniu emocji poprzez wiersze. Taka niebanalna poezja zawsze wzubdza we mnie dreszcze:) Wiersz super! 1
Lenore Grey Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu @KOBIETA Jaki piękny i prawdziwy jest ten wiersz... 1
bazyl_prost Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu @KOBIETA kobiece to, i mimo że nie mam macicy to powiem że zrozumiałem 1
FaLcorN Opublikowano 12 godzin temu Zgłoś Opublikowano 12 godzin temu @KOBIETA Widać, że wiersz wypłynął z miejsca, z którego lubią wypływać moje. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Witaj - super - duży plus za ten wiersz - Pzdr.serdecznie.
Alicja_Wysocka Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu @KOBIETAW sam raz do kawy, taki niedzielny, odświętny. Nie znałam Ciebie od tej strony, smakowity, pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi