Berenika97 Opublikowano wczoraj o 14:46 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 14:46 Szczerze mówiąc - mało wiem o haiku, o tym dziwnym, wiśniowo kwitnącym wierszyku. Najpierw sylab pięć, potem siedem - i znów pięć. Prosty oddech chwil. Napisałam więc haiku, nawet dwa, jej i jego. W takich mini-wersach kryje się coś cichego, trochę japońskiego. Jej haiku Promienie głaszczą resztki ciepłej nadziei - serce przyspiesza. Jego haiku Słońce już zaszło Nadzieja nieogrzana Serce odchodzi 5
Jacek_Suchowicz Opublikowano wczoraj o 15:04 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 15:04 pomysłowe napisałaś i wiesz że pięć siedem pięć to haiku jest :) 1
Berenika97 Opublikowano wczoraj o 15:11 Autor Zgłoś Opublikowano wczoraj o 15:11 @Jacek_Suchowicz Bardzo dziękuję! :) Serdecznie pozdrawiam. :) Bystre masz oko matematyka duszy trzy linie treści. 1
Berenika97 Opublikowano wczoraj o 16:02 Autor Zgłoś Opublikowano wczoraj o 16:02 @Myszolak Bardzo dziękuję! Pozdrawiam. :) 1
violetta Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu @Berenika97 niedługo się zacznie sakura:) 1
Berenika97 Opublikowano 23 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu @violetta Bardzo dziękuję! Jeszcze ponad miesiąc, nie moge się doczekać. :) Pozdrawiam. 1
violetta Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu @Berenika97 czekam na lunch sakury:) 1
Gosława Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu No i jak Cię nie kochać nasza wszechstronna artystko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zazdroszczę talentu ja ani rysować nie potrafię o haiku to nawet nie wspomnę Jednak komentarzami bijesz tu wszystkich na głowę Łap 1
Berenika97 Opublikowano 20 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu @Gosława Bardzo dziękuję! Ale nie mam pojęcia czy to moje haiku ma "ręce i nogi". Czytałam japońskie haiku - są zupełnie inne, niż te, które są na portalu. Serdecznie pozdrawiam. :)))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. budując przekaz umiesz ładnie dobierać słowa do treści Edytowane 19 godzin temu przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Berenika97 Opublikowano 20 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu @Jacek_Suchowicz Bardzo dziękuję! Ale może w środkowym wersie - "dobierać"? Wiem, że to tylko literówka , a haiku jest super! 1
Christine Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu @Berenika97 Sympatyczny wierszyk i fajne są te trzy haiku. :) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi