@vioara stelelor
Och,sporo pracy...
...
a ja
ja nie chcę
abyś cokolwiek
dla mnie robiła
CHCĘ ABYŚ BYŁA
byłaś wspaniała
ale czasu
dla mnie
mało miałaś
...
Pozdrawiam serdecznie
Miłego wieczoru
@huzarcMnie się jednak wydaje, że potencjał twórczy człowieka zawsze może dojść do takiego punktu, gdzie nasza omnipotencja, choć podkręcana wiedzą, nowymi technologiami, odkryciami i wynalazkami, jest iluzją. Przychodzi taka granica, w której tylko powielamy, kopiujemy to, co zostało już stworzone przez jakąś siłę wyższą.
@Berenika97 Bereniko, bardzo dziękuję, komentarz emocjonalny i miły. Rzeczywistość jest taka - i co z tego, co dalej? Nic. Spełniłem marzenie i tyle. Świat literatury jest raczej układowy, hermetyczny, przez to wypluwający tych, którzy nie są w układach, częto chodzi o pieniądze po prostu. Była kiedyś audycja w PR2, gdzie dziennikarka opowiadała, jak wyglądają konkursy literackie - jakie są naciski nawet w tych gminnych :):):). Kiedyś mi jeden z mądrzejszych profesorów powiedział (a byłem dzieciakiem po studiach) - wiesz, Piotrek, jak się robi konkurs, to już wiadomo, kto wygrał. I to na całe życie zapamiętałem. Potem inny redaktor mi powiedział - nie, to że masz bibliotekę arcydzieł, nie oznacza, że one są slabe i do wyrzucenia, znaczna część tylko :):):). Zresztą nie trzba daleko szukać - spójrz, jak to działa tutaj, na tym portalu, na zasadzie: ja tobie, ty mi. I tak samo jest poza tym portalem.
@piąteprzezdziesiąte :). Dziękuję :).
@StarzecDziękuję :)
Rekomendowane odpowiedzi