Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Czarek Płatak Opublikowano 25 Stycznia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia mżenie deszcz nie przestał siąpić od wielu dni wciąż spływał po szybach okien szkieletach drzew gzymsach nosów a niebo wydawało się jeszcze gęstnieć jeszcze wyszarzać pokój tonął w mroku markotniały kształty z nastaniem wieczora północ otworzyła drzwi 15
Nata_Kruk Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia (edytowane) @Czarek Płatak.. "mżenie", jako stan psyche... jakby nie chciał przestać.. siąpić.. i będzie to robił może jeszcze długo... Północ otwierająca drzwi, tajemnicza, ale może być także obiecująca... Podoba mi się. Edytowane 25 Stycznia przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Gosława Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia Nostalgicznie obraz Jakoś tak posmutniałam Dobrze że piszesz Ja zawsze podziwiam Twoją wrażliwość Czarku Pozdrawiam serdecznie
Berenika97 Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @Czarek Płatak To "siąpić" i ta północ otwierająca drzwi - jakby deszcz był tylko preludium do czegoś głębszego. Czuję tę wilgoć, to gęstnienie szarości. I ten moment, kiedy mrok przestaje być tylko brakiem światła, a staje się kimś, kto wchodzi. Niezwykle klimatyczny utwór. Podoba mi się. 2
KOBIETA Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @Czarek Płatak Na krawędzi dnia o północy rozkładam skrzydła. W czerwieni piór i każdej, wilgotnej kropli jesteś.! Gęsty i wilgotny wiersz z obietnicą światła:) Do zobaczenia o północy Czaruś ;) …
Jacek_Suchowicz Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @Czarek Płatak bardzo nastrojowo - klimatycznie ta północ w mroku drzwi otworzyła czyżby do światów równoległych gdzie linia czasu bardzo zawiła paradoks dziadka jest tam pewny :) 1
wierszyki Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia Bartolini Baltazar Gąbka i Don Pedro. Karramba (z krainy deszczowców :) U nas w centrum miasta jest pomnik jego pomnik :) pzdr Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia Witaj - faktycznie ta północ tajemnicza - daje do myślenia - Pzdr. 1
huzarc Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia @Czarek Płatak Wiersz uczyniony z nastroju, z wilgoci i przytłumienia, bardzo oszczędny, a przez to skuteczny w jego obrazowaniu. Miejscami filmowy, psychologiczny, dyskretnie wskazujący na relacje między pogodą a stanem ducha w poetyckim klimacie.
Czarek Płatak Opublikowano 4 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego @Nata_Kruk raczej nie obiecująca, w tym konkretnym przypadku. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niektórzy uważają wrażliwość za słabość. Cóż, słaby jestem, ale z głębi serca dziękuję za czytanie, słowa, współodczuwanie. Ściskam Dobrze, żeby dostrzegasz światło. Ja mam wrażenie jakby tunel ciemności z małym światełkiem na końcu zwężam się coraz bardziej, światełko malało @wierszyki tak, jak też tak jakby z Krainy Deszczowców. Pozdrawiam @huzarc dziękuję. Tak właśnie miałem w planie. Chyba się udało. Pozdrawiam oj wchodzi, wchodzi za mocno Dziękuję, łączę serdeczności @tetu @Natuskaa @MIROSŁAW C. @Leo Krzyszczyk-Podlaś @Radosław @APM dziękuje, pozdrawiam 2
Rekomendowane odpowiedzi