Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

,,Przybądź , o Panie, 

aby nas wybawić ,, Ps 146 

zbawienie 

myślimy o Tobie Boże 

spoglądamy na niebo 

wypatrujemy zbawienia 

a ono …

ono jest na ziemi 

tutaj je znajdziemy 

w sobie 

w swojej codzienności 

mijamy 

Boga bliźniego obojętnie 

nie dbamy o siebie 

nie ma Światła 

czy … nas spotka 

wszystko przeminie 

Bóg przybędzie 

zbawi

tych którzy będą chcieli 

tych którzy byli dobrzy 

12.2025 andrew 

Niedziela, dzień Pański 

Opublikowano

Ps 146

Chwal, duszo moja, Pana,
chcę chwalić Pana, jak długo żyć będę;
chcę śpiewać Bogu mojemu, póki będę istniał.
Nie pokładajcie ufności w książętach
ani w człowieku, u którego nie ma wybawienia.
Gdy tchnienie go opuści, wraca do swej ziemi,
wówczas przepadają jego zamiary.
Szczęśliwy, komu pomocą jest Bóg Jakuba,
kto ma nadzieję w Panu, Bogu swoim,
który stworzył niebo i ziemię,
i morze ze wszystkim, co w nich istnieje.
On wiary dochowuje na wieki,
daje prawo uciśnionym
i daje chleb głodnym.
Pan uwalnia jeńców,
Pan przywraca wzrok niewidomym,
Pan podnosi pochylonych,
Pan miłuje sprawiedliwych.
Pan strzeże przychodniów,
chroni sierotę i wdowę,
lecz na bezdroża kieruje występnych.
Pan króluje na wieki,
Bóg twój, Syjonie - przez pokolenia.
Alleluja.

pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Jacek_Suchowicz Jak Ty to robisz

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

, a raczej piszesz.Fajnie
    • @FaLcorN TAk, ale schody mogą być w dół, wolność w końcu. Jest, czy jej nie ma? I kolejne pytanie, musisz być serio, kompletnie serio, czy nie musisz? Ja z tych co uważają, że kompletnie nie musisz.  @FaLcorN TAk, ale schody mogą być w dół, wolność w końcu. Jest, czy jej nie ma? I kolejne pytanie, musisz być serio, kompletnie serio, czy nie musisz? Ja z tych co uważają, że kompletnie nie musisz.  @FaLcorN TAk, ale schody mogą być w dół, wolność w końcu. Jest, czy jej nie ma? I kolejne pytanie, musisz być serio, kompletnie serio, czy nie musisz? Ja z tych co uważają, że kompletnie nie musisz.  @FaLcorN TAk, ale schody mogą być w dół, wolność w końcu. Jest, czy jej nie ma? I kolejne pytanie, musisz być serio, kompletnie serio, czy nie musisz? Ja z tych co uważają, że kompletnie nie musisz.  @FaLcorN TAk, ale schody mogą być w dół, wolność w końcu. Jest, czy jej nie ma? I kolejne pytanie, musisz być serio, kompletnie serio, czy nie musisz? Ja z tych co uważają, że kompletnie nie musisz. 
    • Wysiadam z pociągu na Zachodnim. Dochodzi siedemnasta. Grudniowe podmuchy bawią się moją głową jak piłką. Dworcowe zegary, uwieszone peronom na szyi, ostrą bielą odmierzają natarczywe przebłyski niedzieli.   Wiem, zbyt wiele chciałem; trzeba umieć się poddać w odpowiednim momencie szarpaniny z szarą godziną.   Teraz pragnę tylko być punktem, który nie ma swojego właściwego miejsca, którego nikt nie widzi, który nic nie znaczy, który postawiono przez pomyłkę, który już na nic się nie przyda, punktem, którego nie ma i nigdy nie było.   Pociąg odjechał ku dziesiątkom innych punktów rojących się w ciemności miasta.   Schodzę z rękami w kieszeniach do nieskończonych przejść podziemnych przyjaźnie opustoszałych. W walizce zabieram jedynie sam siebie bo przyszedłem z niczym i z niczym odejdę, jeśli tylko powiesz.   Ostatni zegar woła do mnie bywaj!    
    • czy dziury mola są czarne czy mają kolor jakiś nie ważne nasz kule - fajnie czy umiesz w mola trafić :))  
    • @Tectosmith Elegia, czyta się w skupieniu, w zadumie nad czasem i jego iluzją.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...