Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 28 Września 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 Na strunach rdzy grają skoczne liście poruszone wiatrem otulony mgłami świt na powitanie zawiesił pierzynę jakby chciał mnie chronić ciekawość góruje - sarny z mojej strony nagle gumiak zamarł nogą nijak ruszyć ramionami wiatrak - no i bęc - w kałużę w płowiejących trawach rdzawe ikebany i jak okiem sięgnął tropy zjesiennienia a ja zliczam lata gubiąc się w rachunkach przecież moja jesień właśnie się zaczyna wrzesień, 2025 12
Annna2 Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 @Nata_Kruk ładnie. A rdzawych liści we wszystkich rudości odcieniach- to jesieni piękno 1
FaLcorN Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 @Nata_Kruk Na strunach rdzy, będę Ja i będziesz Ty. Dobrego tygodnia! Pozdrawiam! 1
Nata_Kruk Opublikowano 28 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 @Annna2... to prawda @FaLcorN... jesienne struny potrafią pięknie grać.... bardzo Wam dziękuję za wejście. Pozdrawiam. 1
huzarc Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 @Nata_Kruk Podoba mi się w tym tekście połączenie melancholii z ciepłym uśmiechem – rzadko kto potrafi pisać o jesieni w taki sposób, by zamiast przygnębienia zostawić czytelnika z poczuciem bliskości i pogody ducha. Najbardziej zapamiętałem „rdzawe ikebany” – to piękne, nietypowe ujęcie jesiennego krajobrazu. 1
Gerber Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 Ładny klimat stworzyłaś, jesień to moja ulubiona pora roku.
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 @Nata_Kruk Ale ładnie, nawet mi pasuje do koloru włosów :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 Witaj - grają skoczne liście poruszone wiatrem otulony mgłami świt na powitanie - miły moment wiersza - Pzdr.uśmiechem.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ładne każdego roku rok odejmujesz przecież się stajesz wciąż coraz młodsza dziecinniejemy nie - nie to czujesz piszesz i tworzysz kreujesz postać na strunach rdzy grasz obrazami tej pory roku najpiękniejszej każdy upada (tak między nami) z gracją się podnieść - to najważniejsze :)))
Berenika97 Opublikowano 28 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2025 @Nata_Kruk Masz niezwykły talent do uchwycenia magii - tym razem jesiennego poranka. Sposób, w jaki łączy poetyckie obrazy z nagłą, komiczną scenką z gumiakiem - to pokazuje prawdziwe mistrzostwo w łączeniu liryczności i życiowej autentycznością. Szczególnie porusza mnie końcówka - to zdanie "przecież moja jesień właśnie się zaczyna" ma w sobie coś głęboko optymistycznego i mądrego. Zamiast melancholii nad upływającym czasem, wybrałaś nadzieję. Obrazy są bardzo plastyczne - "pierzynę mgieł", "rdzawe ikebany" w trawach, "tropy zjesiennienia". To piękna poezja. A ta scena z gumiakiem w kałuży jest super! Czytałam z uśmiechem i wzruszeniem jednocześnie. 2
lena2_ Opublikowano 29 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2025 Bardzo ładny wiersz, więc grajmy nadal " na strunach rdzy"...miłego jesiennego dnia:) 1
Nata_Kruk Opublikowano 30 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 (edytowane) @Gerber... jak fajnie, że zaszedłeś... :) dziękuję za dobre słowo. @Alicja_Wysocka... o to to... dobierałam kolorek... ;) nawet fajny wyszedł... Dziękuję. @Waldemar_Talar_Talar... miło, że znalazłeś.. miły.. moment. Dziękuję @lena2_... Leno.. za bardzo ładny.. dziękuję, a pograć możemy nawet wspólnie... ;) Pozdrawiam grupkę. @Wochen... @Natuskaa... @sisy89... dziękuję Edytowane 30 Września 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 30 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 (edytowane) @huzarc... właśnie nie chciałam przygnębienia, tyle tego w wierszach, cieszy, że po czytaniu pojawiał się uśmiech, a "rdzawe ikebany" już kiedyś dałam w którymś z moich, musiałabym poszukać, w którym to... Dziękuję za komentarz. @Berenika97... droga Kobietko... :) dojrzałaś magię i poetyckie obrazy, jakże się cieszę na te słowa. Gumiak jest dla.. uśmiechu - bo ten zawsze potrzebny, a jesień, ta cholernie-cudowna pora roku, budzi w nas i zadumę, może wyciszenie, ale i myśl - jeszcze tutaj jestem... więc łapmy najlepsze chwile, jeśli się da. Stokrotne dzięki.! Posyłam.. :) na całą jesień. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku... dzięki, dzięki... :) upadki winny nas hartować dopinać skrzydła - gdy już po... a z przyrdzewiałej pory roku w wazon wybierzmy liści - sto albo i więcej........ ;) Pozdrawiam Was. Edytowane 30 Września 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi