Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Września 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 złotym atramentem rozlał się poranek a zmrużenie oczu skrzydlatym motylem dzień będzie dziś wierszem w kryształowej czarce a światło oddechem zamkniętym w bursztynie zaraz wzniosę toast i stuknę z kieliszkiem powietrza co dźwięczy gdy nóżkę dzwoneczka wiatr dotknie figlarny i mniszki lekarskie odfruną po bezkres w kudłatych rozczepkach niech lecą gdzie zechcę i zaniosą słowa lekuchne i ciepłe i te nic nie warte za płowieje mgliste bo nie wiem znów kiedy i do kogo trafi co z serca wyszarpnę 15
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 super ja też wzniosę toast i stuknę kieliszkiem z szarymi chmurami co od rana wiszą czasem z nich kropienie ale tylko tyćkie i"płowieje mgliste" z wiersza Ali przyszło :))) 2
Berenika97 Opublikowano 19 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 @Alicja_WysockaOj, wyszarpnęły Twoje słowa z serca dużo pięknych obrazów i wzruszeń. Masz niezwykły dar ubierania ulotnych chwil w piękne, subtelne metafory, wręcz czarodziejskie. Naprawdę jesteś z krainy czarów, tych poetyckich. :) 1
Zorya Holmes Opublikowano 19 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 W tym wierszu obrazy są takie kolorowe i fascynujące! Dzień będzie wierszem... światło oddechem zatopionym w bursztynie... To niezwykły dar, zamieniać wszystko wokół siebie, w czystą, łagodną lirykę. miłego dnia :) 1
huzarc Opublikowano 19 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 @Alicja_Wysocka Melodyjny i barwny wiersz – czuć w nim lekkość i zabawę obrazami, oraz barokowy wdzięk:) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 19 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 Witaj - ślicznie - pachnie czystą poezją - Pzdr.serdecznie. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tylko trzymaj kryształ wyłącznie za nóżkę od tego rozdzwonią się polne dzwoneczki ubrane w koszulki na dzień i dobranoc w jednakie kolory rozedrgań niebieskich :) @Berenika97 Bereniczko, bo mieszkam za lustrem, tam jest inny świat, dziękuję :) @Zorya Holmes Codziennie dziękuję za to, co mam, bo gdybym zapomniała, mogłabym już tego nie mieć. Wzajemności :) @huzarcOjej, aż barokowy? A co tam, gdyby nawet - nie można przecież ingerować w to, co się kocha - zwłaszcza, jeśli nie szkodzi, pozdrawiam :) @Waldemar_Talar_TalarOoo, masz wrażliwy nosek, to piękne :) @Tymczasem, @Migrena, Dziękuję za ślad :) 1
Stary_Kredens Opublikowano 19 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 @Alicja_Wysocka lekkie i piękne jak motyl Kredens pozdrawia 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 @Stary_Kredens Dziękuję Kredensie, cieszy mnie, że tak odebrałaś moje bazgrołki, odpozdrawiam :)
Marek.zak1 Opublikowano 19 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 Urocze i leciutkie twoje strofy, niech lecą i budzą uśmiech i radość. Pozdrawiam 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 @Marek.zak1 Malowałam dzisiaj niebo w uśmiechy, ale się rozgniewało na mnie deszczem :) Dziękuję Marku :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 @Wiesław J.K. , @Rafael Marius, dziękuję :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 20 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 Ala... takie poranki, mogłabym mieć... codziennie... :) Dziękuję za ten, jw. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 20 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 @Nata_Kruk Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja Ciebie i Twoje komentarze :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 @tatato, dziękuję
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @MIROSŁAW C., dziękuję
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @wierszyki, dziękuję :)
Rekomendowane odpowiedzi