Czarne Słońce Opublikowano 23 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia Czy będziesz jeszcze kiedyś wspominać o naszej wspólnej zabawie w podchody — które odnajdzie większą odwagę, które podejdzie do drugiej osoby? Tak bardzo grzeczni, tak bardzo młodzi, tak nieśmiali, jak słońce za chmurką, z nadzieją ciągłą, że wyjdzie ponownie, i znowu oślepi, i znów oczy mrugną. Czasami niebo chmurzyło się wieczność, a gwiazda, co świecić mi miała za oknem, zamiast znów wyjrzeć, zmierzała w ciemność, oślepiać innych swym blaskiem przelotnym. Lecz jak daleko by nie uciekła, dnia kolejnego znów mnie witała, a będąc w jej blasku, czułem z nią jedność — była czymś więcej niż wodór i skała. 7
Berenika97 Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia @Czarne Słońce Ten wiersz ma w sobie bardzo delikatną, intymną atmosferę - to piękne spojrzenie na młodzieńczą miłość i jej niepewności. Świetna metafora "zabawy w podchody" - rzeczywiście tak wyglądają początki związków, kiedy obie strony się wahają, kto pierwszy się odważy. Ostatnia strofa jest naprawdę wzruszająca. Wiersz wywołał wspomnienie o pierwszym zakochaniu. Piękny! 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 25 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia @Czarne Słońce Trochę nostalgiczny, trochę młodzieńczy. Ładne obrazy: chmurka, słońce, gwiazda. Jest rytm, jest miękkość, łatwo się czyta. Raz chmurki, raz słońce, a jednostajność byłaby nudna. To jest dokładnie sedno. Delikatny, jak wspomnienie pierwszej miłości. 1
viola arvensis Opublikowano 25 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia @Czarne Słońce i takich wierszy potrzeba Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 18 Października Zgłoś Opublikowano 18 Października Zbyt emocjonalny, a emocjami jest bardzo łatwo manipulować... Łukasz Jasiński
Rekomendowane odpowiedzi