Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Sierpnia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia (edytowane) wgryzałam się w serce stąd wzięła mnie żałość bo czułam że ciebie wcale nie bolało wciąż słucham tej ciszy beznadziejną rozpaczą jak wiersz mam zakończyć albo jak mam zacząć może nie pamiętasz nie chcesz najwidoczniej albo nie potrafisz bardziej nieobłocznieć Edytowane 18 Sierpnia przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 17
Przytulia35 Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia nie ma co się karmić smutkiem,zawsze wszystko może się jeszcze poukładać.czekaj na dobre dni.
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Przytulia35Oj, dziękuję, jaki masz ładny niczek :)
Berenika97 Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Alicja_Wysocka Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niezłe i ile daje możliwości. :) a myślisz że ja wiem jak sklecić te słowa jak zacząć od nowa gdy boli wciąż głowa 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia wgryzasz się w serce chcesz ciszy słuchać a tam jest łomot stale coś stuka stukot miarowy a nagle szybszy za bardzo wgryzłaś się oczywiście :))) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Berenika97 niektóre się kleją jak listki przytulii a inne nie lubią być obok siebie a skąd mam to wiedzieć i kogo zapytać więc wszystko na oko, czy dobrze wciąż nie wiem :) @Jacek_Suchowicz za mocno powiadasz chcę poczuć że żyję nieżywe nie boli i nie wie że byłeś 1
Berenika97 Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Alicja_Wysocka Choć gnębi zwątpienie, Czy słowa pasują, Twoje wiersze czytam Wspaniale smakują. Mają lekkość listków I trafność najczulszą, Więc pisz je „na oko”, Po prostu być muszą. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Berenika97 Duszko... :) 1
Przytulia35 Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Alicja_Wysocka a Ty masz ładny awatar, jak poetycka wróżka. lubię przytulie,są urocze a poza tym to magiczne roślinki. (o, nauczylam się wklejać odnośnik do autora Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. )
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Przytulia35 Dziękuję. Wiesz, kiedyś dziko rosły sobie przy jakimś płocie, gdzie rwałam dziką miętę na herbatkę. Zupełnie przez przypadek zerwałam dwie gałązki przytulii, a one natychmiast połączyły się z sobą - jakie to było nowe, ciekawe i trochę śmieszne. Są takie trochę jak my ludzie, do niektórych się przyklejamy bez woli czy winy :)
Marek.zak1 Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia Ładny smutasek w twoim, rozpoznawalnym na milę, klimacie. Nie wiem, co znaczy nieobłocznieć, sprawdzałem, ale nie znalazłem:). Pozdrawiam serdecznie. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Marek.zak1 Bo nie ma tego w słowniku, to neologizm. Obłoki powodują zachmurzenie a nieobłocznieć - czyste niebo, klarowność 1
Marek.zak1 Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Alicja_Wysocka Czyli niebo (nie)obłocznieje. Zapamiętam.
Annna2 Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia (edytowane) @Alicja_Wysocka na Twój wiersz odpowiem słowami A. Osieckiej z muzyką S. Krajewskiego. (...)Nie jesteś sama nie jesteś sama Uwierz w siebie uwierz w ludzi uwierz w nas Nie jesteś sama nie jesteś sama (nie) Są gdzieś okna które płona cały czas Są gdzieś okna które płoną cały czas Są gdzieś okna które płoną cały czas I o tym pamiętaj Alu- nie jesteś sama. Edytowane 18 Sierpnia przez Annna2 (wyświetl historię edycji) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Marek.zak1 Widzę taki wyraz jak człowieka, do którego mi pasuje to słowo, Dziękuję Marku :) @Annna2Dziękuję - ale wiesz, lubię być sama, szczególnie wtedy, kiedy jestem przebodźcowana, kiedy wokół mnie za dużo, zbyt intensywnie, zbyt prędko się dzieje - potem cisza jest jak najpiękniejsza muzyka.
Przytulia35 Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Alicja_Wysocka najbardziej lubię te żółtą odmianę z gesciutkimi kwiatkami. cisza nie jest taka pusta,jak myślimy, i wcale nie oznacza, że nie boli. ranne i chore zwierzęta szukają ukrycia. mam psy i koty i wiele się od nich ucze. mój kot jak chorował, tak się schował, że szukaliśmy go dwa dni.mamy duży dom i przetrzasnelismy go kilka razy, aż znaleźliśmy w pralni kota, który bardzo cierpiał.na szczęście udało mu się pomóc.z kolei nasz pies jak coś jest nie tak, szuka u nas pomocy,ale jak coś zbroi to znika z pola widzenia. wybacz literoweczki, ale piszę z telefonu. trzymaj się milutko,a słowa będą na pewno przyjazne 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Przytulia35 Może Ty jesteś od Przytulania? Dziękuję :) 1
Migrena Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Alicja_Wysocka Alu. Jednostronne uczucia w mroku ciszy i braku odpowiedzi. To jest piękny ale bolesny wiersz. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia (edytowane) @Migrena Ach, to muszę chyba jakimś kremikiem typu, Voltaren komentarze posmarować. Dzięki :) Edytowane 18 Sierpnia przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi