Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Sierpnia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia (edytowane) przychodzi żaba do fotografa, choć raz bym chciała wąskie usteczka - ustawię światła, zrobię co mogę i będziesz piękna, uwodzicielska fotograf myślał jakby to zrobić... po czym się zaczął drapać po głowie jest jedno słowo - to konfitura, jak będę robił - to ty wypowiesz a żaba wyschła trochę ze stresu marzy o deszczu, by zaczął padać - jakie to słowo, wiem, coś słodkiego dobrze pamiętam - to marmelada! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 15 Sierpnia przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 10
Berenika97 Opublikowano 15 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia @Alicja_Wysocka Urocza fraszka, czyta się lekko, a puenta zabawna. Humor, który sprawdza się zarówno dla dzieci (bardzo obrazowy), jak i dla dorosłych (bo ma w sobie nutę absurdu). Świetna! 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia @Berenika97 Agnieszka napisała o żabie w koronkach, a moja żaba była u fotografa :) 1
Berenika97 Opublikowano 15 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia @Alicja_WysockaUmówiłyście się na te żaby? W naturze bardzo ich nie lubię, ale we fraszkach sprawdzają się. :)) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia @Berenika97 Nie, Bereniko, przeczytałam wiersz Agnieszki i zaraz mi się napisało. Też ich nie lubię, nie wzięłabym do ręki. 1
Berenika97 Opublikowano 15 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia @Alicja_WysockaZ tym umawianiem się tylko żartowałam. Też nie biorę ich do ręki. :) 1
wierszyki Opublikowano 15 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia Był taki kawał, pamiętam :)) Na urocze letnie popołudnie w sam raz :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zdjęcie wlasne z mojego safari 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia ja takie żabki czasem spotykam przed publicznością co to chcą błysnąć coś chcą powiedzieć i wyjdzie kicha publika klaszcze - głębokie wszystko ludzie kupują każde błazeństwo a bywa często nawet idiotyzm dzisiaj z myśleniem oj nie jest lekko śmieją się z czego nie wiedząc o kim :) 3
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia @wierszyki Dziękuję, a może jak to w bajkach bywa, jak się pocałuje taką żabę, to zamieni się w królewicza? @JWFDziękuję :) @Jacek_Suchowicz, dobra, nie będę całowała żadnej żaby :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia @Marek.zak1, dziękuję :)
jan_komułzykant Opublikowano 15 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia Bardzo pouczający wierszyk dla latorośli,bo dzięki niemu dowiedzą się, jak "marmolada" wpływa na uśmiech i być może, będzie to pierwszy kontakt z onomatopeją :) Jest jeszcze taka żaba, która się "przecież nie rozerwie", kiedy ma wybrać gdzie stanąć Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam. MĄDRZY PIĘKNI 3
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia @jan_komułzykant, @Roma Ukłony Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Starzec Opublikowano 15 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia @Alicja_WysockaA czy to przypadkiem nie powinna być " marmelada" ? :)) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia @Starzec Dzięki, zmieniłam :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia Ala.. ładnie ułożyłaś fraszkę, a żabki, są kochane... wszystkie... :) Życzę spadających "gwiazdek' na noc. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 17 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia @Nata_Kruk Dzięki Nato, tak jakoś sama się splotła Wzajemności :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi