Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Berenika97 Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2025 (edytowane) nie szukałam cię w żadnym z planów nie było dla ciebie miejsca a ty przyszedłeś jak deszcz w środku lata nieproszony a tak potrzebny nie chodziło o słowa ty patrzyłeś tak że moje myśli same układały się w zdania których bałam się pomyśleć na głos byłeś lustrem w którym nie dało się ukryć żadnego pęknięcia i bałam się ciebie tego spokoju który gasił wszystkie moje wewnętrzne wojny jednym spojrzeniem nie byłeś przygodą byłeś powrotem do domu, którego nie znałam a za którym tęskniłam od zawsze teraz w twojej obecności wszystkie moje mury zbudowane z lęku i gniewu stają się linią na piasku przestałam grać bo znasz scenariusz na pamięć nie musisz nic robić "po prostu bądź" Edytowane 10 Sierpnia 2025 przez Berenika97 (wyświetl historię edycji) 17
Simon Tracy Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2025 @Berenika97 Piękna jest miłość, która ma siłę by kruszyć mury lęku I samotności. 1
Berenika97 Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2025 @Simon TracyDziękuję! Tak, to prawda. :) @FaLcorNDziękuję! Czasami wystarczy tylko tyle i aż tyle - po prostu, niech będzie ta druga osoba - kochająca i kochana. @Stracony@JWFBardzo dziękuję za serduszka! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Stracony Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2025 @Berenika97 Udało się prawie niemożliwe - spotkać drugą połowę Na drodze stoi " drugie prawie niemożliwe" - sprawić by między połowami była wolność Piękna to miłość.
wierszyki Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Ja osobiście nie wyobrażam sobie innego wykonania "Po prostu bądź" jak Kory Jackowskiej. I podobnie mam bardzo, bardzo, a Ty prosto ujęłaś to w słowa, tak żeby pojąć. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam zapytanie do końcówki wiersza, spróbuj sobie przeczytać w oderwaniu od piosenki samą tylko puentę, czy rozważyłaś wszystkie konteksty słów. Szczególnie, iż używałaś prostych porównań, no chyba że jesteś sztuczną inteligencją i piszesz o naszej przyszłości? - to taki drugi sposób interpretacji Twojego wiersza :-) Pozdrawiam :-) 1
Berenika97 Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2025 @wierszykiDziękuję za opinię, masz poczucie humoru. Mam nadzieję, że moja inteligencja (chyba trochę jej mam) nie jest sztuczna i nie piszę o naszej/waszej przyszłości. Szczerze mówiąc, to wcale nie myślałam o piosence Kory - oczywiście ta fraza była w głowie i pewnie ją nieświadomie użyłam. Wiersz jest dedykowany i osobisty. @RomaBardzo dziękuję! Napisałam go na rocznicę naszego ślubu. :) 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2025 @Berenika97 cóż ja mogę dodać do takiej laurki chyba tylko to że szczęśliwiec z niego. Kochająca żona to skarb i pewnie Cię nosi na rękach bo warto. 1
Annna2 Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2025 @Berenika97 piękny Wszystkiego dobrego Wam. Zdrowia 1
andrew Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2025 @Berenika97 Ślicznie, bardzo Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 1
Migrena Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2025 @Berenika97 Bereniko. Przecudownie napisany wiersz. Ja tylko dla Was - sto lat, sto lat...... Najpiękniejszego Poetko :) 1
Berenika97 Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2025 (edytowane) @Robert Witold GorzkowskiBardzo dziękuję, a co do noszenia - to na rękach nosi już kogoś innego. :))) @TylkoJestemOnaBardzo dziękuję! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Annna2Bardzo dziękuję za życzenie i polubienie. :) @andrewBardzo dziękuję, życzę również pięknego dnia. :))) @MigrenaPięknie dziękuję! Jesteś przemiły, ale ... nie jestem poetką. Tu są cudowni Poeci, czytanie Waszych utworów jest dla mnie "celebracją życia". Pozdrawiam. Edytowane 11 Sierpnia 2025 przez Berenika97 (wyświetl historię edycji)
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2025 @Berenika97 przepraszam, trafiłem jak kulą w płot:))) ale zawsze mam nadzieję że mężczyźni są rycerscy do swoich kobiet. 1
Berenika97 Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2025 @Robert Witold GorzkowskiTo ja przepraszam za niedopowiedzenie, mój mąż jest cudownym człowiekiem. Chodziło mi o to, że teraz najczęściej na rękach nosi naszego synka. Pozdrawiam. :))) 1
Berenika97 Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2025 @Natuskaa@Waldemar_Talar_TalarBardzo dziękuję!
jan_komułzykant Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2025 @Berenika97 Bardzo miłośnie, świeżo, wręcz młodzieńczo. Szczęśliwy facet :) Pozdrawiam. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2025 pięknie chłop zawsze jest pewną ostoją (nie mówmy tu o dewiantach) wysłucha ze stoickim spokojem prostuje problemy wzdłuż kantu choć ponoć potrafi kantować i wierzyć mu nigdy nie wolno ukoi uchyli część nieba zcałuje z policzka łzę słoną ... Pozdrawiam 1
Rafael Marius Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2025 @Berenika97 Siła spokoju. 1
Berenika97 Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2025 (edytowane) @jan_komułzykantBardzo dziękuję! Pozdrawiam. :) @Jacek_SuchowiczI jeszcze do tego: Naprawi, co w domu się psuje, i jeszcze przy tym żartuje. A w jego ramionach bezpiecznie świat może wirować - bajecznie. a kto kantuje - to wiem dokładnie. :))) Bardzo dziękuję i pozdrawiam. :) @Rafael MariusDokładnie tak. :) Jak przeczyta te wpisy, to pewnie będzie dumny z siebie. Ale co tam, należy mu się. :))) Bardzo dziękuję! Edytowane 12 Sierpnia 2025 przez Berenika97 (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2025 @Berenika97 Miłość spełniona to jeszcze trudniejszy temat na wiersz od niespełnionej, kibicuję bardzo takiemu pisaniu :) 1
Rekomendowane odpowiedzi