Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Lipca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2025 chciałam pisać list do ciebie przeklęłam margines bo nie cierpię ograniczeń karteluszki ścinek niebotycznych są rozmiarów dzisiaj moje chęci więc nie streszczę w cztery brzegi nie dam się uwięzić mam już datę w prawym rogu i słowo kochany list na niebie dymem piszę kaligrafowanym nie przeczytasz nie otrzymasz dokończyć nie mogę zbrakło dymu pomóż proszę potrzebny mi ogień 13
Bcmil Opublikowano 13 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka tyle słów się nie mieści we frazach - a poezja jest próbą zapisania nieopisywalnego, miłosnym listem do własnego człowieczeństwa. Podoba mi się obecność tego ognia i dymu w tym wierszu. Przynosi od razu na myśl pasję, coś więcej niż słowa. Pozdrawiam :) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2025 @Bcmil Dymu trochę mało, list niedokończony, trudno kaligrafować, kiedy ogień gaśnie, ale w Twoim ostatnim wierszu było go tyle, że jeszcze łzawią mi oczy, Dziękuję i pozdrawiam. :) @Naram-sin, dziękuję :) 1
Gość Opublikowano 13 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2025 ogień to teraz luksus wielki biją na alarm ekolodzy bo szkoda drzew bezdusznie ściętych no i ten wstrętny ślad węglowy już się nie wpatrzysz w snopy iskier - i nici z cieplarnianych marzeń w kącie kominek sztuczny łypie ledowej lampki wątłym blaskiem
Jacek_Suchowicz Opublikowano 13 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2025 zaraz dam ci coś zajarać dymu nie zabraknie widzę jak się bardzo starasz tu na niebie właśnie już się sztachnij moja droga mocno i solidnie z dymu kółka płyną popatrz by po chwili zniknąć jeszcze raz sztachnięcie powtórz i wypuszczaj nosem już w powietrzu tekścik tworzysz zobaczy najdroższy :))) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2025 (edytowane) @Naram-sin Ale o inny ogień chodzi czemu mnie gasisz załamujesz bez niego gasną słowa wierszy i cały koncept mi się psuje Edytowane 13 Lipca 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji)
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2025 @Jacek_Suchowicz Jacku, w życiu nie zapaliłam papierosa, a od dymu papierosowego mam kaszel, moi goście też nie palą. Ale ogień w wierszu, muzyce, tańcu - to bajka, którą lubię czytać, patrzeć albo słuchać. dzięki :)
Berenika97 Opublikowano 13 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka Oryginalne spojrzenie na temat pisania listu miłosnego, świetne metafory, np. "list na niebie dymem ipiszę" i mocne zakończenie. Przeczytałam trzy razy i za każdym razem coś innego dostrzegłam. Super!
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2025 @Naram-sin Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Jacek_Suchowicz W rodzinnym domu jest kominek i zimą gramy sobie w scrabble strzelają szyszki, ogień tańczy sypią się iskry jak w widziadle a na podłodze miękkie skóry stareńkie meble cudny klimat do tego jeszcze kot pasuje i czas na kłębek da się zwijać @Berenika97 Witaj Bereniko, dzięki że się poczęstowałaś, napisałam go jakiś czas temu, jak paliło mi się pióro. Pozdrawiam serdecznie :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2025 @violetta, @Rafael Marius, dziękuję :) 1
jan_komułzykant Opublikowano 13 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2025 Dzisiaj na skróty, z braku czasu, podepnę się pod propozycję Jacka bo też coś mam coś z ogniem, ale nie go przypalenia, tylko popicia, czyli - "jedno, co warto, no!' ;) Wiersz, poza ogniem puenty, w całości z biglem. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2025 (edytowane) @jan_komułzykant, @Nata_Kruk Z podziękowaniem, Nato, Janku :) Edytowane 13 Lipca 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
Annna2 Opublikowano 14 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka a ja lubię ograniczenia- nie, nie w marzeniach i tematach, a formach. A wiersz podoba mi się
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 Witaj Alicjo - taki inny niż zazwyczaj - ale ciekawy - Pzdr.serdecznie.
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @Annna2 Witaj Anno, w formach też lubię, bardzo. Ale w tym wierszu, chciałam przekazać, że miałabym tyle do napisania, do zarzucenia, wyżalenia - że na kartce tego nie zmieszczę, aż wreszcie doszłam do pytania, po co? Dobrego dnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Waldemar_Talar_Talar - prawdziwy, bo lubię pisać, wolę pisać niż mówić, przy pisaniu jest więcej czasu na precyzję, pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @Rafael Marius, @[email protected], dziękuję :) 1
viola arvensis Opublikowano 15 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka ależ to ładne, czytam po kilka razy 🩵 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2025 (edytowane) @viola arvensis Violu, od kogoś, kto pisze jak lubię, takie słowa - to prezent. Wiem, że dobrze i często się nie da, ale chcieć przecież można. Chciałabym więcej Twoich wierszy. Serdeczności :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 15 Lipca 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 16 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2025 @Starzec, dziękuję :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2025 Przyznam szczerze, zawsze miałem z tym problem. To znaczy z pisaniem listów... Był taki czas, że było bardzo miło dostać list. Niestety przeważnie na list wypadało odpowiedzieć i tu, chociaż może trudno w to uwierzyć, często pojawiał się u mnie problem z kreatywnością. Dzisiaj, jak czytam niektóre własne listy, to nie wiem czy śmiać się, czy płakać. A wiersz fajny. Pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi