Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 12 Lipca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 (edytowane) Strata o świcie wstają myśli w głowie zamkniętej ciszą zanim aromat kawy przeleje się w filiżankę powracam do tej chwili nie na długo bo czas i tak przygna kolejne dni do mnie i dla miejsca gdzie śpi kruszynka żeby wyśnić drugi raz lipiec, 2025 Edytowane 20 Lipca 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 16
Gość Opublikowano 12 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zastanawia mnie użycie 'dla' w tym miejscu. Łagodny, stonowany wiersz, w którym smutek jest żywy, autentyczny, opisany wiarygodnie z psychologicznego punktu widzenia, bez ubarwiania i patetycznej maskarady.
violetta Opublikowano 12 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 @Nata_Kruk co to za kruszynka, ptaszek w dziupli?
M_arianne Opublikowano 12 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 @Nata_Kruk Z filiżanką świeżo zaparzonej kawy milej wspominać. Pozdrawiam.
Berenika97 Opublikowano 12 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 @Nata_KrukWzruszający wiersz, zbudowany na nastroju, czułości i ciszy.
Annna2 Opublikowano 12 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 @Nata_Kruk lubię świty- bo tak wstaję bladym świtem. Mam wtedy czas na myśli- potem pochłania życie subtelnie i pięknie 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 (edytowane) Witaj - smutny wiersz - Pzdr.serdecznie. Edytowane 12 Lipca 2025 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 moje kruszynki powyrastały może pojawią się jakieś pra... życie nakłada ciężar niemały lecz On jest ze mną i przy mnie trwa myśli jak zwykle przychodzą różne czasem ten z dołu chce zepsuć coś krótka modlitwa i zaraz uśmiech wraz z trzaskiem sztućców spłynęło zło ;))) 1
Natuskaa Opublikowano 12 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 Zaczynanie dnia od wspomnienia straty wygląda trochę na "rocznicę", bo codziennie straty lepiej nie wspominać, a już tym bardziej rano. Ciemne dni w kalendarzu każdy ma, jednak nie zawsze muszą być tylko i wyłącznie ciemne, czasami świat łaskawie przykrywa je jakimiś jaśniejszymi wydarzeniami. Pozdrawiam :) 1
Starzec Opublikowano 12 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 @Nata_KrukStrata zawsze jest stratą, w każdym kontekście. Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 13 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2025 (edytowane) @Naram-sin ... dziękuję za ciekawy komentarz, co do.. dla mnie.. hmm, sama nie wiem, nie wydaje mi się to aż tak bardzo rażące, ale pomyślę... @violetta... trzeba by do dziupli zajrzeć... ;) @M_arianne.... kawa podobno dobra na wszystko... :) @Berenika97... dziękuję za wzruszenie i wyłapanie nastroju. @Annna2... dziękuję za.. subtelnie. @Waldemar_Talar_Talar... ano wesoły nie jest. @lena2_ ... dziękuję za te słowa, Leno. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Natuskaa... dobrze, że pojawiają się te jaśniejsze wydarzenia, wówczas łatwiej, na pewno tak. @Starzec ... tak, strata, to strata... @iwonaroma.... czas pewnie to pokaże... :) @sisy89 @Rafael Marius ... dziękuję. Wszystkim ludzikom dziękuję za zostawione słowa, serdecznie pozdrawiam. Edytowane 13 Lipca 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 2
Nata_Kruk Opublikowano 13 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku... :) dziękuję za te strofki. może nie czuje że trwa też przy niej więc krąży myślą póki dzień trwa nocą rozgarnia gwiazdy niczyje które od zawsze barwią świat 1
Wiechu J. K. Opublikowano 14 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_Kruk Nato, odnośnie tytułu to owa kruszynka napawa iskrą nadziei, bo w inkarnacji czasu zamieni stratę w delikatny uśmiech. :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 16 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2025 (edytowane) @Wiesław J.K. ... miło, że jesteś... dziękuję za komentarz.... niech pojawi się.. :) Leszczym, Rafael Marius, Andrzej Zajączkowski, Starzec, Alicja Wysocka..... dziękuję pięknie i pozdrawiam wszystkich. Edytowane 22 Sierpnia 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi