Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Annna2 Opublikowano 28 Czerwca Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca Miłości! Za tobą do ogrodu pobiegnę, w mgielnej sukience i bez ramiączek. Ty co panny słomiane na polu rozpinasz. Grzeszny wiatr plączesz w czarnych włosach, rozsiewasz na lata łonie. Miłości bezwstydna. Oplącz mnie jak winne pnącze, w dyby zakuj, fizyczność zniewól, nałóż kaganiec. Rozszarp na strzępy moje zmysły rozognione, a potem głaszcz moje zgrabiałe dłonie. Nie uspokoisz i nie dasz zasnąć przed świtaniem, bez początku i końca ten taniec. Ty co bywasz piękną zalotnicą, snem i świata tajemnicą. Miłości. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 13
Migrena Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca Miłość jako żródło bólu i ukojenia jednocześnie. Zaskakująco pięknie oddany dynamizm przeżywania. Mocny wiersz.
Annna2 Opublikowano 28 Czerwca Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca @Migrena dzięki @violetta dzięki 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca (edytowane) Po prostu oczarował mnie ten wiersz. Tak erotycznych zwiewnych strof już dawno nie czytałem. Metafory rozpalają umysł. Od delikatnych strof „Ty co panny słomiane na polu rozpinasz” majstersztyk po „bez początku i końca ten taniec.” Jak taniec chocholi co nie tylko miłość niesie ze sobą ale i wyższych odczuć ukrytą odkrywa interpretację. Chylę czoła. Dla mnie wiersz kompletny do wielokrotnego czytania. Brawo Aniu, poczułem ten sielski klimat a to naprawdę ważne w niedoścignionej poezji. Proszę młodzieży uczyć się trzeba na tych strofach jak powinno pisać się wiersze które trafiają do serca. Edytowane 28 Czerwca przez Robert Witold Gorzkowski (wyświetl historię edycji)
Marek.zak1 Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca Bardzo ładnie napisane, a w temacie przecież trudno o coś nowego.
Annna2 Opublikowano 28 Czerwca Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca @Robert Witold Gorzkowski - orany- nie zasłużyłam chyba, ale dziękuję @Marek.zak1 dziękuję
Dagna Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca … dla tych panien słomianych się zalogowałam, cudowna fraza! A i cały wiersz działa jak afrodyzjak i nie ma cienia przesady w wypowiedziach Czytelników powyżej Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . ( Troszkę zbyt dosłowna jest ta fizyczność, ale rozumiem, że ciało zniewól, również brzmiałoby nieodkrywczo) , całość niepospolitej urody :), pozdrawiam.
Annna2 Opublikowano 28 Czerwca Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca @Dagna Tyle dla mnie dobrego. Dziękuję
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca @Annna2 Wow! Zapomniałam oddychać. Wszystko w przepięknej oprawie.
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca @Annna2To ja dziękuję za wzruszenia, które bardzo sobie cenię. Twój wiersz w połączeniu z poetycką impresją filmową, czuję pod skórą do teraz i ciarki łażą mi pod skórą - a ja to bardzo lubię! :)
Maciek.J Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca @Annna2 zakochałem się w twoim wierszu piękny romantyczny i taki delikatny jak ty Aniu
Berenika97 Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca @Annna2 Zatrzymał mnie, czytam go kilka razy - ekspresyjny i zmysłowy obraz miłości. Miłości porywającej, pięknej i destrukcyjnej. Cudne obrazy, czasami jakby oniryczne. Świetny!
Annna2 Opublikowano 28 Czerwca Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca @Maciej_Jackiewicz atam, ale dzięki @Berenika97 dziękuję. @wierszyki dzięki
Rekomendowane odpowiedzi