Ten utwór został doceniony przez użytkowników. aniat. Opublikowano 13 Listopada 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2024 Jesień zrzuciła swoje sukienki i burym liściem je depcze. Nagim ramieniem szarpie chmury, wylewa smutek z deszczem. Straciła urodę w mgnieniu chwili, już pożądaniem nie kusi. Jeszcze szuka go w tafli jeziora, lecz bez skutku. Odejść musi. Zaszyje się gdzieś w cieple kominka. Wpadnie do herbaty na chwilę. Podsłucha paru wieczornych rozmów, może poczuje się milej. Rozsieje wokół zapach goździków. Przytuli fotel w pokoju. I zaśnie ciszą listopadową w dużo lepszym nastroju. 10
Wędrowiec.1984 Opublikowano 13 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2024 @aniat. Czytając Twój wiersz, tak się zastanawiam. Hmm... na dzień dzisiejszy chyba wszystko lubię w jesieni, nawet pluchę, byle nie za dużo. 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2024 Dla mnie jesień jest najbardziej poetycką porą roku i myślę niej inaczej :) Już w liściach smęci październik Fastrygi babiego lata Leniwe zadumy o świtach Z melancholiami posplatał. Ale nie będę się skarżyć Popatrz, nadzieje się złocą, Dyskrecją welonów przykryte Aż klękać zachciewa się oczom. Otwieram duszy gościńce By chmurność nieba rozpieścić, Tak, żeby przebrać miarę Której pojęcie nie zmieści. Ty nie mów, że miejsca w sercu Na miłość już nie zostało, Znów jesień mnie rozkochała Nie będę przepraszać za śmiałość. 2
Rolek Opublikowano 13 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2024 @aniat. Ładne. Na szczęście Święta niedługo... 1
aniat. Opublikowano 13 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2024 @Alicja_Wysocka Piękny wiersz. Ja też lubię jesień i jest ona dla mnie inspiracją 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 13 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2024 a kto doceni dżdżysty poranek którym się pole napawa bo oziminy są rozmów znane chcą zdążyć się jeszcze nagadać iglaki chłoną białe korale zwijają liście smutek z wilgocią ptaki nie mają problemów wcale miłość poświatą wśród ludzi złotą ... 2
viola arvensis Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2024 @aniat. Lubię jesień i takie przyjemne wiersze :) Pozdrowienia
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2024 Poprawnie Łukasz Jasiński
Rekomendowane odpowiedzi