Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Sylwester_Lasota Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2024 (edytowane) niech nikomu nie narzuca nowoczesnych norm niechcianych natarczywa nowość nudna niczym natręt nadmuchany noc narcyzów nowopięknych niby nożem nieostrzonym naokoło nieład nowy nam nakłada nieskończony nihil novi nic nowego neopogan nietoperze nagabują naszych nago na naploty nowowierzeń nuklearna nawet nicość nie nauczy niedowiarków najmniejszego normatywu niewybrednych nowożartów nowa nazwa nowych nurtów nam nawija nić narracji nowoczesnych neofitów najzwyklejszej nonszalancji Edytowane 21 Sierpnia 2024 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 8
wierszyki Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten nietoperz taki wplątany trochę niezbyt logicznie, ale inne zdania mają sens według mnie, więc o dziwo! Może neopogan nietoperzyc ;-) Udało się, pozdrawiam :-) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki :) Myślę, że gdy spotkasz takiego nagiego nietoperza, to doznasz oświecenia :))). Również pozdrawiam. 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2024 (edytowane) Można i tak, a dlaczego nie? Łukasz Jasiński @agfka Ludzie, którzy własną logikę opierają na zależności hierarchicznej - nigdy nie zrozumieją logiki arystotelizmu, niech pani zrobi eksperyment: zapałka to jest brzoza, a nóż - skrzydło samolotu, pytanie retoryczne: czy w Smoleńsku była katastrofa? Niech pani zbuduje domek z kart i niech pani zrobi samolot z papieru - niech pani ten samolot rzuci w szczyt domku z kart, a potem niech pani palcem przewróci jakiś fundament wyżej wymienionego domku, pytanie retoryczne: czy to był zamach terrorystyczny? Łukasz Jasiński Edytowane 20 Sierpnia 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Sylwester_Lasota Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No toś odjechał Panie Kolego na takie tory, na które nie spodziewałby się kogokolwiek tym wierszykiem sprowadzić :))) A co do brzozowej zapałki, no to zapraszam do mojego kawałka z czasów bliższych wzmiankowanym zdarzeniom: Pozdrawiam :) 1
Manek Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Świetne. Prawdziwy majstersztyk. Jedynie co mnie razi to załamanie rytmu w ostatnim wersie. Nie wiem czy jest to celowe. Jeżeli nie to proponowałbym nad tym jeszcze trochę popracować. Poza tym interesuje mnie słowo "naploty". Rozumiem, że jest to rzeczownik od słowa napleść. I bardzo mi się podoba. Jest to Twoja kreacja? Czy pochodzi ono skądinąd? 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie też! Nie jest to celowe, po prostu nie znalazłem lepszego sposobu na skonstruowanie tego wersu. Powiedziałbym, że to jest mój twór, bo nie spotkałem się z nim wcześniej, ale nigdy nic nie wiadomo... Dziękuję za poświęcony czas i pozdrawiam. Edytowane 20 Sierpnia 2024 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji)
Manek Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2024 @Sylwester_Lasota Oto moja propozycja: nowa nazwa nowych nurtów nam nawija nić narracji nowoczesnych neofitów - neoczas nietolerancji Albo niedojrzałych nomokracji 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2024 @Sylwester_Lasota Taka jest okrutna i bolesna prawda, inny przykład? Oto ciało i krew twoja... Czy to nie jest duchowe ludożerstwo? Zaraz padną oskarżenia o obrazę uczuć religijnych, o, właśnie, to ten, który wymyślił uczucia religijne jako termin prawny - odleciał, to samo mogę powiedzieć: nie wolno obrażać moich uczuć filozoficznych, proste i logiczne? Łukasz Jasiński 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2024 @Manek, zmieniłem. Teraz jest równo, ale uciekł mi nieco (lub raczej osłabł) przekaz. 2
Manek Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2024 @Sylwester_Lasota no to może: nadmuchanych nieboracznie :-)) He he. Bardzo lubię takie gry słów 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2024 nowomowa narodowa nie narzuci nic nowego natarczywa nowa noga nie nabierze naczelnego :)) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niczym nocą nić nikczemna namotana na naiwność nowożytnych noworodków nam narzuca normatywność niech najlepiej najpierw nerwy nadszarpnięte nadwyręży nudą nudny nader nędzny nad narodem nur niemężny O!
wierszyki Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ach, tam przecinek jest ;-) Nie wiem, czy to oświecenie, ale coś zawsze ;-) (Lubię nietoperze, zadomowiły się w mojej okolicy. Niezbyt są nonszalanckie, ale brzmi dobrze. :)) Nic nikomu - można i tak. Pzdr. AF Edytowane 20 Sierpnia 2024 przez agfka ach (wyświetl historię edycji) 2
corival Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2024 @Sylwester_Lasota Podziwiam formę, to już wyższa szkoła jazdy jak dla mnie jedną literką cały wiersz ogarnąć. Co do treści zaś... zgadzam się i tyle. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi