Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Stary_Kredens Opublikowano 28 Lipca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 nie chcę żadnych znaków żadnych emblematów wiary w cuda że może się uda kadzidełek wróżb o energii gadek nie szepcz mi do ucha że to jakieś fatum to że jesteś tutaj jasnego umysłu tego mi potrzeba nie chcę wiary w piekło ani nimbu nieba bzdurnych tez o wędrówce dusz że tysiące razy byliśmy tu już światach równoległych zgodnie z nowomową które ktoś powiązał z fizyką kwantową jasnego umysłu tego mi potrzeba zwykłych prostych uczuć pracy rąk dla chleba 11
MIROSŁAW C. Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 @Stary_Kredens 'Misja życia to coś, co raczej odkrywamy niż wymyślamy' . Pozdrawiam. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 ten tekst wspaniałą modlitwą o uczucia i jasny umysł bo przed umysłem jest przyszłość uczucia to piękno w tym szumie niech się Twa prośba ziści oświeci mądrością bez granic byś nie błądziła umysłem a piękna nie miała za nic :)))) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 Podoba mi ten chleb na końcu... podsumowanie świadome z akcentem.Tylko ze ja wciąż jestem nienasycona i ciekawa świata i Nas ludzi.... i czy to dziś passę nie obchodzi mnie.Pozdrawiam niedzielnie wszystkich Nas. 2
Marek.zak1 Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 Najważniejsze to jasny umysł, pogodne usposobienie i zdrowie, co wyczytałem kiedyś u Schopenhauera. Też jestem za. Pozdrawiam 3
corival Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 @Stary_Kredens Słusznie prawisz. Zgrabnie ubrałaś w słowa to, co chciałaś przekazać. Pozdrawiam :)
befana_di_campi Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 @Stary_Kredens Mądrze i pięknie powiedziane :)
Stary_Kredens Opublikowano 28 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 @befana_di_campi dziękuję i pozdrawiam @Bożena De-Tre z jasnym umysłem też można zaspokoić ciekawość świata, może i lepiej , bo gdy jasno lepiej się widzi Dzięki i pozdrawiam @MIROSŁAW C. Mądre, ale chyba nie sprzeczne z moim wierszem Dziękuję za czytanie pozdrawiam @Hiala trafne spostrzeżenie, dzięki
Bożena De-Tre Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 @Stary_Kredens Powiedzmy….ale przecież wiesz że jeden woli Ikeeee-:) a drugi kredens po baaabci-:)Ważna jest wolność bez żalu..w ciemnościach czy w słońcu mamy swoje mroczne kąty ..tylko po co w nie wchodzić?Pozdrawiam od Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
wierszyki Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 (edytowane) Strasznie nie lubię rymu chleba trzeba. Nie (trzeba) igrzysk, to na pewno. Nie trzeba igrzysk, ceremonii, ideologii, nowomowy. Uściśliłam, bo możliwe że mój komentarz był niejasny. Pzdr. Edytowane 29 Lipca 2024 przez agfka . (wyświetl historię edycji)
wierszyki Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 Sport powinien być wolny od tego wszystkiego.
poezja.tanczy Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 @Stary_Kredens Bo co praca, to dostane Nie popłaca, oszukane Mądrze piszesz Jak zwykle, M.
Stary_Kredens Opublikowano 18 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2025 @aff ja też nie lubię tego rymu , ale miało być prosto Przepraszam , piszę teraz po długim czasie odpowiedź, ale czasem coś mi umyka, a to było niegrzeczne i niemiłe z mojej strony Pozdrawiam serdecznie 1
wierszyki Opublikowano 18 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2025 Mi też wiele umyka. Bardzo dobry wiersz Kredensiku, zyskuje z czasem, "odklejony" wyłącznie od konkretnego wydarzenia. Tego właśnie potrzebują ludzie, może kobiety zwłaszcza :-) Wykorzystywane chociażby politycznie z lewa i prawa i z flanki i "przez łeb". No naprawdę, tak jakby jest. Zawsze ktoś inny zbiera punkty. Pozdrawiam :-)
Stary_Kredens Opublikowano 18 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2025 @aff życie nigdy nie było sprawiedliwe, co nie znaczy by na to się zgadzać,ale czasem niewiele można zrobić, pozdrawiam raz jeszcze Kredens 1
Nata_Kruk Opublikowano 18 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ..... :)) .... :) nie da się ukryć... tego nam wszystkim potrzeba. Ten wiersz, bardzo mi... :) Miłego dnia.
Stary_Kredens Opublikowano 18 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2025 @Nata_Kruk dzięki Pozdrawiam
Bożena De-Tre Opublikowano 18 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2025 @Marek.zak1 ….i własna filozofia na życie. 3
Wiechu J. K. Opublikowano 18 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ekscentrycznie!
Rekomendowane odpowiedzi