Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 22 Czerwca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2024 (edytowane) Toast w pucharku Do siebie wracam codziennie rano z gwiezdnych bezkresów z niebiańskich dróg, aby odrobić lekcję zadaną - życiowy trud. * * fragment wiersza Jacka Suchowicza, pt. "Toast" miewam podobnie każdego ranka wracam z bezkresów jakby ze snu podróż się zrywa bo noce krótkie i jestem tu zaczynam przetarg chwile znów zbieram znaczę właściwsze wśród wielu dróg nie pytam losu która najlepsza łagodzę bój i nawet jeśli spadnie na progi kolebka nerwów bo ktoś bo coś wkładam w pucharki deser lodowy złości na złość czerwiec, 2024 Edytowane 23 Czerwca 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 15
violetta Opublikowano 22 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2024 Ja zamiast lodów pomidorek:)
befana_di_campi Opublikowano 22 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2024 @Nata_Kruk Toast w pucharku? Czy z pucharka?
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2024 (edytowane) Dzięki :))))) każdego ranka wracasz z bezkresów wyzwalasz z ramion słodkiego snu choć dudnią w głowie podróży echa Ty jesteś tu rytuał ranny gdzieś obok Ciebie jakiś makijaż i tusz do rzęs kawa poranna i gnasz przed siebie już Ty wiesz gdzie pod parasolem w rynku stoliczek z pucharka patrzy ambrozji cud ilością smaków których nie zliczę kusi Cię tu :) Edytowane 23 Czerwca 2024 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
iwonaroma Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2024 złości na złość Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Leszczym Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2024 @Nata_Kruk ja też ciągle czymś się uśmierzam ;)
corival Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2024 @Nata_Kruk U mnie deserek lodowy to jednak od święta, ale każdemu potrzeba dyktuje co należy... spodobał mi się sposób w jaki opisałaś i zasugerowałeś, ze w zasadzie w takich chwilach każdy z nas ma inny styl rozpraszania stresów. Pozdrawiam :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 23 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2024 (edytowane) @violetta ... pomidorek, dobra rzecz... :) @befana_di_campi ... powyższy toast, mieści się.. w.. pucharku... :) @iwonaroma ... dzięki za 'łapkę' w górę... :) @Leszczym ... trzeba się.. czymś... uśmierzać, chyba... ;) @corival ... a ja bardzo lubię lody, mam swoje ulubione smaki, ale nie jem wielkich ilości. To prawda, ludziki na różne sposoby "zabijają" złe chwile. Bardzo Wam dziękuję za zostawione słowa. Pozdrawiam całą grupkę... :) @Monia .... @Starzec ... dziękuję Wam za cichutkie wejście... :) Edytowane 28 Czerwca 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 2
befana_di_campi Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2024 @Nata_Kruk Tylko Calineczka, nie daj Boże, w tym toaście jeszcze się utopi ;-)
Nata_Kruk Opublikowano 23 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2024 @befana_di_campi ... nie utopi, bowiem najpierw zje lody i pucharek jej.. ;) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... co jakiś czas, cyklicznie.. kusi, jakże nie... tyle lat tutaj tkwię i.. tylko tutaj. @Jacek_Suchowicz ... Jacku, dzięki wielkie na strofy komenatrza.! Pozdrawiam z... :) Rytuał ranny szwęda się z boku, najpierw ziewanie, po... kawy łyk, spod dachu domu zerkam na niebo, będzie dziś rower, a może nie... Zatem makijaż, to zbędny ciężar, tusz spłynie z rzęsy, zaczerni dzień, a ja wciąż szukam słońca na drodze, ambrozji ślady i wierzę w cud. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2024 @Nata_Kruk to trzeba podsumować toastem: 1
Rafael Marius Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najlepsza jest ta którą idziemy, innej możliwości nie ma. Wybór już się dokonał, a kolejny jeszcze nie nastąpił. 1
Nata_Kruk Opublikowano 24 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2024 (edytowane) @Jacek_Suchowicz ... Traviata jest przepiękna.!... :) warto wznieść taki toast. Dzięki. @Rafael Marius ... mądrze określone, wybór się dokonał, a kolejny... :) Za czytanie i cichutkie wejście, dziękuję... Alicjo W... Magdo1973... Gosławo... MarkuZK... MirosławieC... Natuskaa... oraz... Janko Muzykant... :) Ślę Wszystkim ogólne pozdrowienie. Edytowane 25 Czerwca 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi