Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 13 Czerwca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2024 (edytowane) Pływy nad nimi powietrze nieustannie czesze fale. Myśli też to potrafią. Zalewają zatokę spokoju, gdzie sieci bez oczu plączą się same ze sobą. Spętane dłonie, wolność zostawiona stopom. Na zakrętach wędrówka. Czas nie łagodnieje, ale najważniejsze, że jest, póki jestem... bo zawsze któregoś dnia jest ten kolejny raz i bywam nawet dziecinna, a przecież... o wiele bardziej wolałabym, być dziecięca. czerwiec, 2024 Edytowane 13 Lipca 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 10
Moondog Opublikowano 13 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2024 @Nata_Kruk nie można zapominać i tym dziecku które w każdym wciąż żyje Pozdrawiam 1
Marek.zak1 Opublikowano 13 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2024 te pływy kojarzą mi się z wodą, a jako zodiakalna ryba w wodzie czuję się najmniej skrępowany, bo nie chcę użyć słowa "wolny". Pozdrawiam 1
Rafael Marius Opublikowano 13 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2024 @Nata_Kruk Każdy ma jakąś swoją sieć, która go zniewala, czasem trudno ją nawet dostrzec. 1
iwonaroma Opublikowano 13 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2024 No tak, rzeczywiście jest różnica między 'dziecinna' a 'dziecięca'. Zasadnicza. Dobre zestawienie do refleksji. Masz literówkę:) lepiej woleć niż wlać;) komuś na ten przykład :) Pozdrowienia 1
Natuskaa Opublikowano 13 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2024 Szczególnie dwa momenty mi przypadały do gustu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i są bardzo pojemne, takie do glębokiego trawienia. Pozdrawiam :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2024 z czasem to człowiek dziecinnieje a do dziecięctwa się dojrzewa pływy przynoszą nam nadzieje potrafią zabrać kiedy trzeba zagadką życia co przynoszą co zabierają nie wiesz kiedy wszystko się dzieje z Wolą Bożą nic się nie dzieje bez potrzeby :) 1
Leszczym Opublikowano 14 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2024 @Nata_Kruk Wiersz wiersz płynie no a potem dopływa ku Puencie !!!!
Nata_Kruk Opublikowano 14 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Moondog ... a żebyś wiedział... nie można... :) @Marek.zak1 ... tak, pływy to woda, a ja także Ryba... :) dobrze to ująłeś... w wodzie mniej.. skrępowania.. bo przecież nie wolności. @Rafael Marius ... jest tak jak piszesz i lepiej przyjrzeć się jej, żeby podreperować co nieco. @Leszczym ... popłynął z pływami... ;) ku puencie. Panowie, dziękuję za zostawione słowa... :) Pozdrawiam Was. @iwonaroma .... już dawno chciałam 'to' dać w jakąś treść, już mam. Literówka.. już zerkam. Dzięki za wskazanie. @Natuskaa ... fajnie, że te fragmenciki Ci przypadły.. i wiesz, że też je lubię... :) Drogie Panie.. dziękuję za kilka słów refleksji. Pozdrawiam. Edytowane 14 Czerwca 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 3
Nata_Kruk Opublikowano 14 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prawda to znana, dojrzewamy, lata nam biegną, a my z nimi, gdy pauzy w życiu, tkajmy spokój, tak najzwyczajniej, bez przyczyny. @Jacek_Suchowicz ... Jacku, dziękuję za strofki... :) Pozdrawiam. 1
Gerber Opublikowano 15 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2024 No, ładnie wiersz płynie, upływa i dopływ di pointy, najważniejsze, że któregoś dnia, jest ten kolejny raz.
Nata_Kruk Opublikowano 15 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2024 (edytowane) @Gerber ... bardzo, bardzo dziękuję. Mirosław. Viola Arvensis... dziękuję za czytanie. Edytowane 15 Czerwca 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
poezja.tanczy Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 @Nata_Kruk Bo to dziecka, dotykanie Jeden umysł, na wyznanie Co do wiersza: Dziecięca przenikliwość :) Pozdrawiam miło, M. 1
Nata_Kruk Opublikowano 16 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... w sumie, krztyna jej jest... :) a może i więcej. Dziękuję za obecność. Pozdrawiam miło. 1
Rekomendowane odpowiedzi