Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 30 Stycznia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2024 (edytowane) Zmierzcha w głowie potyczki myśli przed kominkiem fotel buja się z własnym cieniem w szarościach futryn kot przemyka cichcem kaprys na kawę tymczasem sowy nawołują północ znużony sekundnik tka między godzinami podwórko i... dorastanie gdy rozgarniam cukier do filiżanki wpadają słowa styczeń, 2024 Edytowane 3 Lutego 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 20
Rolek Opublikowano 30 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2024 @Nata_Kruk Jest nastrój. I wspomnienia. Niektórych, cykanie zegara wkurza. Mnie uspokaja. Dobranoc pchły na noc.... Dalej znasz. 1
Nata_Kruk Opublikowano 30 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Rolek... śpię w pomieszczeniu, gdzie tyka zegar, nie słyszę tego. Pchły na noc.. ok. dobrej życzę.
jan_komułzykant Opublikowano 30 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2024 próbowałem zmierzyć, ale z tym cha coś nie bardzo idzie :) Wracamy do czasów, kiedy człowiek czuł się bezpiecznie i nie myślał, tzn. myślał, ale o zupełnie innych rzeczach nie zdając sobie nawet sprawy z zagrożeń i podłości tego świata. Smutna perspektywa, ale z drugiej strony przyjemnie powspominać. Pozdrawiam. 1
Nata_Kruk Opublikowano 30 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2024 (edytowane) @jan_komułzykant .... to, o czym piszesz.. zgadzam się... ale co tam, wspomnienia bywają bardzo przyjemne.... :) Pozdrawiam także. @jan_komułzykant ... zbyt lakonicznie odpowiedzaiłam Ci na komentarz, sorry. Ja, chętnie cofam się w minione. 'mały człowieczek' czuł się bezpiecznie, bo miał kątki, do których mógł zawsze wrócić. Inni zgarniani byli w całkiem inne .. kąty.. a tego dzieciak nie rozumiał... dopiero w latami zaczynał "odcedzać" to i owo. Każdy wspomina to, co miłe.. gorsze sprawy zdarzyły się i tkwią w pamięci.. to także lekcje, czaaaasem do odrobienia. Dziękuję Janko. Edytowane 31 Stycznia 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Somalija Opublikowano 30 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2024 @Nata_Kruk Ciężki ładunek: ,,zaparzam kawę" brzmi jak zarzynam... Nie miałabym ochoty na taką kawę. A. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Corleone 11 Opublikowano 30 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2024 @Nata_Kruk Ładnie po"Zmierzcha"łaś Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . I nastrojowo. Ciekaw jestem tych wpadających do filiżanki słów... Pozdrawiam Cię serdecznie .
Natuskaa Opublikowano 30 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To muszą być bardzo słodkie słowa, pytanie czy zdrowe i czy wpadły tam przed cukrem/zamiast? pozdrawiam :)
violetta Opublikowano 30 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2024 @Somalija a dla mnie najlepsza kawa jest z takiego małego czajniczka zaparzanego na gazie:) nie ma lepszego aromatu kawy, wszystkie ekspresu na świecie mogą się chować:) uwielbiam kawę parzoną metodą pour over:) czy są zwolennicy takiej kawy?:) 2
Bożena De-Tre Opublikowano 30 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2024 @Nata_Kruk Wszystkie słowa jak „ wytrychy” ruszyły moją wyobrażnię..ja Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. za nastrój klimatyczny..
Wiechu J. K. Opublikowano 31 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @violettaNie zaparzam kawy w ten sposób jak powyżej opisałaś, ale wsypuję łyżeczkę kawy do kubka, trochę cukru, zaparzam gorącą wodą, przykrywam pokrywką na kilkanaście minut i piję smaczną kawusię jak się patrzy. Pozdrawiam! 1
andrew Opublikowano 31 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2024 @Nata_Kruk Większość mam dopiero wtedy widzi siebie, posłucha. Może warto coś zmienić i podarować sobie trochę czasu w dzień. Pozdrawiam serdecznie, Miłego dnia
staszeko Opublikowano 31 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2024 @Somalija@violetta Mój sposób jest nieco inny: biorę do buzi pół garści nieprzemielonych ziaren kawy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , przeżuwam dwie minuty, wypluwam łuski i inne zbyteczne drobiazgi, a następnie wypijam szklankę wrzątku i kawa jest gotowa, tylko muszę otworzyć usta, żeby wypuścić nadmiar pary, a jak sssyczy! 1
Somalija Opublikowano 31 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem kawoszką... zwróciłam uwagę na słowo .. Viola przyjmie zaproszenie, ja niekonieczne... 1
Tectosmith Opublikowano 31 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O! Tutaj to mnie bardzo zaciekawiłeś. Powiesz mi, kiedy były takie czasy? To poważne pytanie. 1
violetta Opublikowano 31 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2024 @staszeko imponujące, zdarzało mi rozgryzać ziarenko:) 3
violetta Opublikowano 31 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2024 Dzień do jakaś tam obca dziewczyna, ale się na ciebie dobrze patrzy, mam twarz szczęśliwej kobiety, proszę zarażać nas:)
wierszyki Opublikowano 31 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2024 O, to rewelacyjne słyszeć sowy. Koniecznie warte wiersza. :-)
iwonaroma Opublikowano 31 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2024 B.klimatycznie :) Czas się zatrzymał mimo, że t(y)ka... 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 31 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2024 i cóz z tego że zmierzcha kominek ciepłem przyciąga w oddali futryny szare gaszą ognisko pożądań ...aleś zainspirowała jutro jak czas pozwoli dokończę :))))) 1
Rekomendowane odpowiedzi