Rafael Marius Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Póki co to nie mam żadnego zdjęcia z wyjątkiem tego, które zrobiłem sobie 8 lat temu do dowodu. Ale ono jest nieaktualne, bo w międzyczasie przytrafiła mi się poważna choroba, która postarzała mnie o 20 lat. Szewc bez butów chodzi. Ja też jestem introwertykiem, ale to wcale nie jest nienormalne.
Corleone 11 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 @Somalija Musisz? Znasz książkę Katarzyny Żbikowskiej-Jusis "Kobieta w biegu"?
Somalija Opublikowano 8 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 @Corleone 11 Nie znam, ale ja żyję tak jak ona. Jeżdżę na rowerze nawet w deszczu, teraz był za duży śnieg... ale deszczu mnie nie powstrzymuje, ponieważ im bardziej się zmęczę, tym mam więcej pomysłów i energii..
Corleone 11 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 @Somalija To kup i przeczytaj: chociażby dla wrażenia, że czytasz o sobie. Wiem, w Polsce pada śnieg. Pierwsze zdanie od końca: "deszcz" zamiast "deszczu".
Somalija Opublikowano 8 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale się podsumowałeś... Nie, to nudne. Znam te triki. Wstajesz rano, wstawiasz pranie i obiad. Bierzesz rower i hop w teren... przyjeżdżasz wieszasz pranie i podajesz obiad...
Corleone 11 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 @Somalija A na razie możesz przeczytać o sobie w dwóch ostatnich rozdziałach mojej powieści. Jak - tu przemilczę, jak co Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Corleone 11 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 @Somalija Skąd wiesz, że nudne, jeśli nie czytałaś? To biegaczka, nie pasjonat jazdy rowerem. A jeśli masz na myśli, że to, co napisałem jest nudne, zadam to samo pytanie.
Arsis Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2023 @Somalija tak sobie dumam, ulepić bałwana, pójść do parku w nocy, do mojego, schizoidalnego... nie, zostanę z moimi przyjaciółmi z pustego domu, będziemy liczyć przy pomocy rozmaitych znaków, symboli i gestów martwe, uschnięte ćmy, co ugrzęzły w fałdach zasłon, w kątach pełnych pajęczyn i mroku... a potem wypiję z mistrzem ceremonii wznoszącym toast w lustrze... aa potem sobie pójdę, dokąd? nie wiem, nie pamiętam... ale wiem, że gdzieś daleko, bez powrotu... 1
Somalija Opublikowano 9 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2023 @Arsis Muszę wracać do Ciebie z odkurzaczem... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
violetta Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2023 @Arsis bajkowe i dzisiaj jest tak pięknie:)
Somalija Opublikowano 9 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2023 @Corleone 11 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poradniki są oderwane od rzeczywistości... Nie mam czasu na takie książki. Muszę mieć taki rodzaj energii, żeby zrobić codziennie 1000 rzeczy i przynajmniej znaleźć pół godziny dla siebie...
Corleone 11 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2023 @Somalija Jak rozumiem, nie przeczytałaś nawet opisu tej książki. Powiedziałem kiedyś, że jesteś uparta w byciu męczennicą swoich dzieci - i właśnie znów to potwierdziłaś. Ale można żyć i tak, oczywiście.
Somalija Opublikowano 9 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2023 @Corleone 11 Jesteś zwyczajnie niegrzeczny...
Corleone 11 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2023 @Somalija Chwilę. Z Twojej odpowiedzi wniosłem, że nie przeczytałaś opisu przedstawionej Ci książki, a już odpowiedziałaś: "Nie, to nudne." Czy to jest grzeczne? Powiedzmy, że jest trochę bardziej bezpośrednie niż moja wypowiedź. Zdanie to, zaczerpnięte z "Ostatniego Dona" Mario Puzo, cytowałem Ci już kiedyś. Wtedy nie uznałaś tych słów za niegrzeczne.
Somalija Opublikowano 9 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2023 @Corleone 11 Co Ci mam odpowiedzieć, jak cytaty i książki wszystko wiedzą...
Corleone 11 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2023 @Somalija Stanowią oddanie w słowach ludzkich osobistych refleksji, wiedzy i doświadczeń. Tak jak w wierszach oddajesz myśli, zawierasz w wyrazach część siebie. Jeśli mylę się, zaprzecz.
Somalija Opublikowano 9 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2023 @Corleone 11 Z tą różnicą, że nie wciskam nikogo w gorset męczennicy...
Corleone 11 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2023 @Somalija Zacytowalem zdanie ze wspomniawej powieści, ponieważ odnoszę wrażenie, że to właśnie robisz. I uwierz, że chciałbym, aby to było wyłącznie wrażenie.
Arsis Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2023 @Somalija nie pozwolę, albowiem tam jest ćma Teresa, która puszyściała w przelocie jak to ćma, jest tam, gdzieś tam... @violetta bajkowe? gdzie?
Somalija Opublikowano 10 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 (edytowane) @Arsis Spokojnie, nie będę używać przycisku ,,Turbo" i Tereska się ostanie... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wrażenie zachowaj dla siebie, daj innym wykonywać czynności związanie z życiem i śmiercią nie nazywając ich męczennikami, ponieważ ktoś musi opiekować się i wychowywać dzieci a z tego wszystkiego samotność jest największym ciężarem... Pozdrawiam z kuchni pełnej pierniczków, A. Edytowane 10 Grudnia 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi