Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Tymczasem Opublikowano 5 Grudnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2023 (edytowane) Mącispokój Po co mi listy piszesz miłosne mącisz mój spokój, łódką kołyszesz gdy chcę odpłynąć z białym obłokiem, gdzie koniczyny są czterolistne. W krainę beztrosk, szczęścia bezmiaru tam po horyzont spokój się ściele, nie spływa słonym łzawym potokiem smutne wspomnienie po nagim ciele. Na co mi miły uczuć udręka gdy można życie beztroską mierzyć. Wolę wierszami głowę zapełniać niźli tęsknocie serce powierzyć. Edytowane 5 Grudnia 2023 przez Tymczasem (wyświetl historię edycji) 13
Marek.zak1 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2023 Pięknie w treści i formie:). 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2023 (edytowane) żyć w głuchej ciszy - zero liścików mimo że spokój jest bardzo trudno czasami trzeba się przekomarzać bez tego smutno a nawet nudno :) ps ładnie Edytowane 5 Grudnia 2023 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2023 @Tymczasem Bohaterka bardzo broni się przed miłością. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W dodatku, zakochany zdaje się być rzeczywiście daleko, więc poniekąd strach jest uzasadniony. Rzeczywiście, stabilność, spokój i rutyna dają wręcz niesamowite poczucie bezpieczeństwa. Pięknie napisane. Bardzo mi się podoba.
Tymczasem Opublikowano 5 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2023 @Jacek_Suchowicz Spokój nie musi nudą zabiedzać gdy innych zabaw tyle wokoło. Warto się czasem uczuć wystrzegać bywa toksyczne miłości zioło ;) z pozdrowieniami ;) @Wędrowiec.1984 dziękuję bardzo ;)))
error_erros Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2023 @Tymczasem Fajne! Bardzo zgrabne, przyjemnie się czyta - tym bardziej, że i forma, i tematyka są totalnie w moim guście ;D
Tectosmith Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2023 @Tymczasem Bardzo ładny wiersz. Nic dodać, nic ująć. Pozdrawiam.
Deonix_ Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2023 Świetnie :) Im mniej wielkich uczuć, tym bardziej człowiek wolny :) Ładny neologizm w tytule, ciekawe porównania, obrazki. Mały chochlik tutaj: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam :))) D.
Tymczasem Opublikowano 5 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2023 @Deonix_ Dziękuję! Ach ta niegrzeczna kreska zamieniła mi się w kropkę - już poprawione ;)
Alicja_Wysocka Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2023 @Tymczasem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piękny wiersz Ci się napisał, że ach! No więc czekam na te wiersze, wszak niczego mi nie trzeba Nie chcę ciebie, twojej łaski ani fury, ani chleba, ale kiedy piszesz rymem wtedy płoną, palą trzewia. Czekam na to, marznę w ciszy co śmiertelnie mnie wyziębia.
Tymczasem Opublikowano 5 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2023 @Alicja_Wysocka Czekanie czasem zabić potrafi a w płytkich listach miłość umiera dlatego zamiast konać z miłości wierszowym głodem wolę przymierać. :))) Dziękuję ;) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2023 @Tymczasem A' propos umierania z głodu Romans Romans śpiewam, bo śpiewam! Bo jestem śpiewakiem! Ona była żebraczką, a on żebrakiem. Pokochali się nagle na rogu ulicy I nie było uboższej w mieście tajemnicy... Nastała noc majowa, gwiaździście wesoła, Siedli - ramię z ramieniem - na stopniach kościoła. Ona mu podawała z wyrazem skupienia To usta do pieszczoty, to - chleb do gryzienia. I tak śniąc, przegryzali pod majowym niebem Na przemian chleb - pieszczotą, a pieszczotę - chlebem Dwa głody sycili pod opieką wiosny: Jeden głód - ten żebraczy, a drugi - miłosny. Poeta, co ich widział, zgadł, jak żyć trzeba? Ma dwa głody, lecz brak mu - dziewczyny i chleba. źródło: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Moona Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2023 Super. Najlepsze są miłości spełnione, a nie płaczki ;) mz Pozdrawiam
kwintesencja Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2023 @Tymczasem bardzo pięknie skonstruowany wiersz, czyta się z przyjemnością
Rafael Marius Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I bardzo dobrze.
viola arvensis Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2023 @Tymczasem jaki uroczy wiersz, bliski mojemu sercu. Brawo !
Tymczasem Opublikowano 7 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 @viola arvensis dziękuję ;)
Rekomendowane odpowiedzi