Bożena De-Tre Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 @Wiesław J.K. Obraz prof.Marszałka „Adam i Ewa” pięknie interpretuje ten temat z pozycji współczesnego człowieka który kieruje się innymi zasadami jak pierwotny.Zobacz obraz i ustawienie drabiny(szczeble?) na jakich wysokościach między mężczyzną a kobietą….inter.ciekawa i bardzo osobista dla każdego…
violetta Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 @Wiesław J.K. Powiem Ci tak, wyjdź z abstrakcji, na ziemi przeciwieństwem czy złem człowieka jest drugi człowiek, Bóg ma tylko aniołów, jest miłością i on tworzy tylko miłość :)
Wiechu J. K. Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @violettaBóg ma wszystko, nie tylko aniołów. Dla Ciebie może abstrakcja. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
violetta Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 @Wiesław J.K. nie łap mnie za słówka:)
Arsis Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 (edytowane) @Łukasz Jasiński nie zwycięskiej partii, tylko większości parlamentarnej. chyba że pisokomuna będzie chciała stworzyć rząd mniejszościowy, który na pierwszym głosowaniu o wotum nieufności zostanie pogoniony do diabła. liczy się WIĘKSZOŚĆ PARLAMENTARNA, w Konstytucji nie ma nic o zwycięskiej partii, bo można wygrać, ale bez większości, bez odbioru Edytowane 18 Października 2023 przez Arsis (wyświetl historię edycji)
Wiechu J. K. Opublikowano 19 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @violettaA skądże, nawet nie pomyślałem o tym. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Somalija Opublikowano 19 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Włodzimierzu obyś miał rację, ale zauważ w Konfederacji chłopaków, którzy chcą się dorobić, zarabiać 15 tysięcy więcej miesięcznie, to nie jest bez znaczenia. W ruchu ludowym Kamysza są konserwatyści... Ja na państwowym stanowisku zostałam tak opodatkowana w ramach rolowania podatku, że w sumie to byłam sponsorem naszego kraju... Nie ma na nic, muszę sobie kupić wszystkie przybory biurowe i tusze do drukarek o sprzątaniu nie wspomnę.... rozdanie pieniędzy sprawiło, że nie ma na normalne funkcjonanie państwa... Edytowane 19 Października 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Corleone 11 Opublikowano 19 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2023 (edytowane) @Somalija Skoro "nazywam się śmierć", zatem słowo to jest tu imieniem - sugeruję więc, aby napisać "Śmierć". A ponieważ w komentarzach roi się od skojarzeń, więc i ja dodam kilka. >>Jest tylko jeden bóg - śmierć. A śmierci mówimy: "Nie dzisiaj"<<. ("Gra o tron") "(...) Przez trzydzieści lat bez wytchnienia zabijaliśmy w sobie sumienia. Teraz, gdy stygną stosy ofiarne, chcesz, by to wszystko poszło na marne? Tak jest!" ("Koniec wojny trzydziestoletniej", Jacek Kaczmarski) Tym, kto wiele razy tańczył ze śmiercią, umierając po kolejnych wcieleniach, jest Jezus z Nazaretu. I teraz może zaśpiewać: "Gdzie jesteś, o śmierci?" - bo ta Dlań przestała istnieć. Walhalla już się Go nie doczeka, Odyn i Walkirie będą tęsknić po kres... Pozdrowienia Autorce i Poprzednim Komentatorom. Edytowane 20 Października 2023 przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji)
Corleone 11 Opublikowano 19 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2023 @Somalija W obecnej sytuacji fragment wspomnianej piosenki Jacka - ten wykonywany przez niego samego - nabiera szczególnego znaczenia: "Zaprzestańcie wzajemnych podbojów/Korzystajcie z dobrodziejstw pokoju/Pochowajcie urazy i zwłoki/I dojrzyjcie do Nowej Epoki (...)". Ostatni wers zdaje się być najważniejszym i brzmieć proroczo w kontekście nadchodzącego Złotego Wieku. Jacek ewidentnie sczytywał teksty piosenek z Pola Wszechwiedzy Wszechświata...
Rekomendowane odpowiedzi