Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ładnie, lekko, adekwatnie do pogody :)))

I chyba niecoerotycznie (?) :))))))))))))))))))

Chociaż ja lubię jesień :) To taki czas na spowolnienie i odpoczynek, niekoniecznie obumieranie ;)

Ale Peela może czuć inaczej :)

Pozdrawiam :)

Deo

Opublikowano

w tym roku jesieni nie będzie

przyroda nie zawsze jest z nami

już lato swe wątki przędzie

srebrnymi nitkami omami

w tym roku nie będzie jesieni

choć złocą alejki się w parkach

na ustach pomadka czerwieni

a księżyc to nasza latarka

nie będzie jesieni w tym roku

choć deszczu jest ilość niewielka

szum morza przegoni niepokój

i wiosna zawita nam w sercach

:)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Leszczym Nie, no fajnie - jakie długaśne zdania, jakby Cię ktoś nakręcił - to cały Ty.  Taki wiesz, dawny budzik, co to z tyłu miał taki wihajsterek do nakręcania.  A jak już nadejszła (nie nadeszła) godzina, on się odkręcał i długo dzwonił. no wypisz wymaluj Twój wiersz.  Aaa, moja babcia wstawiała go jeszcze do głębokiego talerza i dokładała łyżeczki czy co tam miała, żeby było głośno. No mówię Ci, jak to słyszałam, to można było wyskoczyć nie tylko z łóżka, ale i ze skóry.  :)  
    • @Jacek_Suchowicz tylko we dwoje:))
    • @Marek.zak1 Dzięki Marek, u mnie masz jak w banku, że będę polecał Twoje książki, bo mega są, choć znam zaledwie 2 z 7 zdaje się :) @Migrena Bardzo dziękuję za porównanie :)) Też bardzo lubię akurat Stachurę. Coś w rodzaju kłopotu poetyckiego Stachury polegało na tym, że kobiety widziały w Nim poetę, a nie męża, czy kochanka :)) Nie ukrywam, że w tym zakresie nieco go przypominam. Natomiast trzeba powiedzieć, że ogólnie to lata świetlne różnicy, ale Bardzo Ci dziękuję Rusłan, bo ja również lubię Twoje pisanie. Widzę w nim z kolei bardzo oryginalną silną emocjonalność. Coś jakby wybuchowego. Coś namacalnego i do wyobrażenia. Coś czasem jakby z pogranicza krańców emocji :))
    • @Alicja_Wysocka zgadzam się z Tobą.  Pozdrawiam serdecznie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Leszczym   ciekawie to napisałeś. Opowiadanie fajne jest.   Ale piszę swój komentarz bo Twój styl......widać, że piszę to poeta !   To co teraz napiszę to jest komplement. Był już ktoś kto pisał jak Ty.   To Edward Stachura. Ta sama wrażliwość. Budowa zdań. Duchowe i jezykowe podobieństwo. Językowa płynność i refleksyjność.     Są oczywiscie różnice. Ty jesteś ironiczny. Stachura był zawsze " na serio".   Nie znam Twoich tekstów prozatorskich a jestem ich ciekaw.   Konkluzja. Twoja proza jest świetna. Zrobiłeś na mnie wrażenie !!!!    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...