Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Lipca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2023 (edytowane) Kim byś była, Weroniko, gdybyś poszła inną drogą? Ślad imienia Twego zniknął, lecz zapomnieć Cię nie mogą. Żyjesz ciągle we wspomnieniach, choć mijają tysiąclecia, na krzyżowej drodze, niema, wciąż podchodzisz do człowieka. A gdy on otworzy oczy, znów zdejmujesz z głowy chustę, by współczuciem go zaskoczyć i zachować się po ludzku. Ścierasz pot i krew zakrzepłą, pełna bólu i cierpienia, jednym gestem trzęsiesz Piekłem i odkrywasz skrawek Nieba. Edytowane 23 Lipca 2023 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 15
Rafael Marius Opublikowano 23 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2023 @Sylwester_Lasota Dobrze jest spotykać takie Weroniki na swojej drodze życia.
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze by było. :) Podobnie jak z rzeczami materialnymi, to co wyjątkowe, bezcenne, jest rzadko spotykane, niestety. Często też ginie w zalewie pospolitości i można przejść obok, nie zauważając. Pozdrawiam. 1
Rafael Marius Opublikowano 23 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja jestem niepełnosprawny na wózku i schorowany, to spotykam codziennie. Bez nich, jednego dnia bym nie przeżył. Są bardzo miłe i usłużne. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i rozświetliłeś mój dzień. Dzięki. @Rafael Marius Uświadomiłeś mi, że napisałem wiersz o czymś, o czym właściwie nie mam pojęcia. I teraz już zupełnie inaczej patrzę na własny tekst. 1
lena2_ Opublikowano 23 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2023 To prawda, zawsze będą potrzebne takie Weroniki,super wiersz:)
Bożena De-Tre Opublikowano 23 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2023 …by wspolczuciem Go zaskoczyc i zapelnic w zyciu pustke-:)Podoba mi sie.
poezja.tanczy Opublikowano 23 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2023 Czułość Współczucie Pokazała jak być człowiekiem A Ty pokazałeś jak się pisze Pozdrawiam serdecznie
Marek.zak1 Opublikowano 23 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2023 Są takie / tacy, na szczęście. Mądry wiersz. Pozdrawiam.
samm Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2023 @Sylwester_Lasota @Sylwester_Lasota Cześć. Zajrzałem do Ciebie i nie zawiodłem się. Jedyna uwaga, jaką mogę zrobić, to ta, że nie mam się do czego przyczepić. No, może w tytule "nie" wziąłbym w nawias, bo to przecież postać historyczna i jej imię wymienasz; ale to ja tak mam. Ty mi proszę, nawet nie uzasadniaj Twojej wersji. Obaj dobrze wiemy, że linia należy do boiska, a autor ma zawsze rację. Gratuluję kolejnego, ze wszech miar zgrabnego, udanego utworu. Pozdrawiam. s
FaLcorN Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2023 Sylwester_Lasota Panie Sylwestrze, poziom wystrzałowy fajerwerków może mało ale czuć rzemiosło pozdrawia kolega z poziomicą :D
Sylwester_Lasota Opublikowano 25 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Pozdrawiam serdecznie :) W sumie to lepszy rym i rytm, mogłoby i tak być. Cieszę się niezmiernie z podobania :) Pozdrawiam :) :) Również serdecznie pozdrawiam. Na szczęście są. Dziękuję za pochwałę wiersza :) Pozdrawiam. Dzięki za czytanie, reakcję, komentarz i w ogóle... Pozdrawiam. Jedyne, co mogę napisać po takim komentarzu, to chyba tylko to, że nie mam nic na swoje usprawiedliwienie i... nawet nie próbuję. :))) Również pozdrawiam. :) Wydaje mi się, że to taki temat, który, w zasadzie, fajerwerków nie potrzebuje... Dziękuję za dobre słowo. Również pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 26 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Danke!
Sylwester_Lasota Opublikowano 27 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W takim razie... dzięki, że wpadłeś :) A co do tego, co niby nie na temat, chociaż uważam, że jednak jest jak najbardziej na temat, to myślę, że na taki zaszczyt trzeba sobie zasłużyć, chociaż z drugiej strony, wydaje się że niektóre sprawy w naszym życiu (często te najważniejsze) układają się niejako niezależnie od nas samych i naszych wysiłków. Pozdrawiam.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2023 @Sylwester_Lasota No cóż, przepięknie, po prostu. :-)
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi